Mai bine dăruiești, decât să lovești!

,,Am participat cu interes la lansarea Campaniei de prevenire a violenței în familie din județ ! A fost o ocazie excelentă să intervin și să prezint ultimele noutăți legislative în acest domeniu al violenței domestice”, spune deputata USR, Cristina Iurișniți.

Ea a mai precizat că a propus amendamente la legea care vine în sprijinul egalității de șanse. ,,Este bine de știut că acum avem un cadru legal care este în acord cu directiva europeană denumită ,,Convenția de la Istambul” care prevede ordinul temporar de protecție care se aplică pe loc, aplicarea brățării electronice, agresorului. Nerespectarea ordinului de protecție se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an. Toate bune, suntem în ritm european acum, mai urmeaza votul în plen, dar la nivel județean nu avem încă un Centru de primire a victimelor violenței care să ofere sprijin specializat acestora în spiritul egalității de șanse și incluziunii sociale. Am propus printr-un amendament ca aceste centre să existe în fiecare reședință de judet, amendament care a fost admis în comisiile reunite. Ce ne facem însă cu mentalitățile patriarhale, învechite și toxice care încă subzistă?
Astfel de campanii reprezintă o soluție eficientă și binevenită! De la educație pornește totul, iar comunitatea trebuie să susțină mesajul de respect, toleranță și sprijin la adresa victimelor violenței!”, a mai adăugat Iurișniți

Anul trecut au fost raportate 20 de mii de cazuri de violență domestică, 84 de victime dintre care 12 copii. Cifrele anului 2018 ar trebui să fie raportate, interpretate, acțiunile monitorizate pentru a se lua apoi decizii eficiente pentru siguranța noastră a tuturor și în special a femeilor și copiiilor.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.