ACTUALITATE, SANATATE

Mai multe puncte de trecere a frontierei cu Serbia, închise de autoritățile sârbe

Ca o măsură de prevenire a infecției cu coronavirus, Serbia a luat măsura închiderii mai multor puncte de frontieră cu România, începând din 12 martie 2020, ora 8:00.  Rămân deschise punctele de trecere a frontierei de la Stamora Moravița (Timiș), Jimbolia (Timiș) și Porțile de Fier I (Mehedinți).

„În ceea ce privește, activitatea în punctele de frontieră la granița cu Republica Serbia, vă informăm că, începând de astăzi, 12 martie, ora 08.00, a fost suspendată  temporar activitatea următoarelor  puncte de trecere a  frontierei de la granița comună:

– PTF  Vrbica – Valcani- specific rutier;

– PTF  Nakovo – Lunga- specific rutier;

– PTF Jasa Tomic – Foeni – specific rutier;

– PTF  Kaludjerovo – Naidas – specific rutier;

– PTF Golubac – Moldova Nouă – specific rutier/naval;

– PTF Kladovo – Drobeta Turnu Severin – specific naval;

– PTF Kusjak – Porțile de Fier II – rutier.

Măsura a fost instituită de către autoritățile din Republica Serbia în vederea protejării sănătăţii cetățenilor din cele două state, în contextul extinderii infecției  cu COVID-19.

Precizăm că, traficul de frontieră între cele două țări va continua în condiţii normale prin P.T.F. Stamora Moravița (județul Timiș), P.T.F. Jimbolia  (județul Timiș) și P.T.F. Porțile de Fier I (județul Mehedinți)”,  arată comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Sursă foto: MApN