ACTUALITATE, POLITICĂ

Maia Sandu s-a întâlnit cu premierul Florin Cîțu

Premierul Florin Citu s-a intalnit, miercuri, cu presedintele Moldovei, Maia Sandu. Vizita Maiei Sandu este surprinzatoare, aceasta nu a fost anunta nici de Chisinau, nici de Bucuresti.

„O intalnire excelenta astazi cu Maia Sandu”, a scris Cîţu pe Facebook, fara a oferi alte detalii.

Vizita nu apare nici in programul oficial al presedintelui Moldovei, nici in cel al premierului roman.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, la finalul anului trecut, la Chisinau, un nou pachet de sprijin din partea Romaniei pentru cetatenii Republicii Moldova, care ar urma sa includa pana la 200.000 de doze de vaccin impotriva noului coronavirus.

„Doresc sa subliniez in mod special ca Romania este si va ramane prietenul sincer si principalul partener al cetatenilor Republicii Moldova. Prezenta mea astazi aici, investitiile realizate dezinteresat de Romania si asistenta semnificativa pe care Romania a oferit-o in ultimul an pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 dovedesc acest lucru. Suntem alaturi de presedintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, si suntem pregatiti sa furnizam intreaga asistenta de care este nevoie pentru implementarea cu succes a programului sau reformator si pentru gestionarea multiplelor crize cu care Republica Moldova se confrunta. In acest sens, imi face placere sa anunt un nou pachet de sprijin din partea Romaniei pentru cetatenii Republicii Moldova”, a spus Iohannis, intr-o declaratie comuna de presa cu omologul sau, Maia Sandu.