LIFESTYLE

Mâine începe bacalaureatul cu probele de evaluare a competențelor. 135.655 absolvenți de liceu, înscriși la această sesiune

Mâine, 3 iunie 2019, începe sesiunea de vară a bacalaureatului cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), probă care va continua și marți, 4 iunie. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se exprimă prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu.

în 5 și 6 iunie, va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie) pentru elevii care au urmat un liceu cu predare în limba minorităților etnice din țara noastră. În  7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Probele scrise se desfășoară în 1 iulie (Limba și literatura română), 2 iulie (proba obligatorie a profilului) și 4 iulie (proba la alegere). Afișarea rezultatelor are loc în data de 8 iulie, soluționarea contestațiilor între 9 și 12 iulie, iar în 13 iulie se vor afișa rezultatele finale.

Conform unui comunicat de presă al MEN,  135.655 de absolvenți de liceu (116.037 din promoția curentă și 19.618 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține examenul național de Bacalaureat 2019 în această sesiune.