Majorarea pensiilor depinde de evoluția economiei, spune premierul

Într-un interviu acordat duminică pentru Hotnews.ro, prim-ministrul Ludovic Orban  a declarat că majorarea pensiilor, prevăzută a se produce din luna septembrie, este dependentă de evoluția economiei. La fel se va întâmpla și în cazul alocațiilor, care ar putea fi amjorate, dar nu dublate în acest an, a precizat Ludovic Orban. Acesta a spus că partidul de guvernământ dorește creșterea pensiilor și a alocațiilor dar nu va lua nici o decizie care ar putea să afecteze evoluția economică a țării pe termen lung.

Vom crește pensiile cu siguranță, dar nu vom lua o decizie care să afecteze evoluția economiei pe termen lung. Vom crește și alocațiile, vom încerca să asigurăm o creștere cât mai mare. (…) Sper să nu vină și o criză economică. Ne va pune într-un impas extrem de grav, pentru că în ultimii 3 ani s-a dezechilibrat grav economic românească”, a declarat șeful Executivului, pentru sursa citată.

Totodată, Ludovic Orban a declarat în cadrul aceluiași interviu că Guvernul ia în calcul angajarea răspunderii pe desființarea pensiilor speciale.

Sursă foto: Capital.ro

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina