ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de poliţiştii de la investigaţii criminale.

La data de 9 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Năsăud, împotriva unui bărbat, de 27 ani, din Rodna.

Acesta a fost condamnat la 1 an şi 7 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Bistriţa.

Tânăr, de 24 ani, bănuit de comiterea unei agresiuni fizice, identificat de poliţişti.

La data de 9 februarie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal, privind săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă înregistrată iniţial cu autor necunoscut, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au identificat un tânăr, de 24 ani, din Tiha Bîrgăului, bănuit de comiterea faptei.

Tânărul este cercetat pentru faptul că, la data de 19 ianuarie a.c., ar fi agresat fizic o persoană, pe raza localităţii Orheiu Bistriţei.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Un tânăr aflat sub control judiciar a încălcat obligaţiile stabilite de organele judiciare.

În noaptea de 9/10 februarie a.c., poliţiştii de la ordine publică au oprit pentru control în trafic un tânăr, de 23 ani, din Teaca, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistriţa.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul de 23 ani se afla sub control judiciar, începând cu data de 29 decembrie 2017.

Astfel, poliţiştii de la supravegheri judiciare au stabilit că tânărul în cauză a încălcat cu rea credinţă măsura controlului judiciar, întrucât avea interdicţia de a părăsi comuna Teaca.

De asemenea, poliţiştii Biroului Supravegheri Judiciare au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin, în vederea efectuării demersurilor necesare către Judecătoria Reghin pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau arestării preventive.

Tânăr, de 26 ani, bănuit de comiterea mai multor furturi din locuinţe, identificat de poliţiştii de la investigaţii criminale.

La aceeaşi dată, în cadrul cercetărilor efectuate în mai multe dosare de furt, înregistrate cu autor necunoscut, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au identificat un tânăr, de 26 ani, din Bistriţa, bănuit de comiterea faptelor.

Acesta este cercetat pentru faptul că, în perioada august-decembrie 2017 ar fi comis mai multe furturi din locuinţe, cauzând un prejudiciu de aproximativ 29 000 lei.

Faţă de tânărul de 26 ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Accident rutier produs de un bărbat, fără permis de conducere şi aflat sub influenţa alcoolului.
La data de 10 februarie a.c., un bărbat, de 31 ani, din Prundu Bîrgăului, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară, intrând în coliziune cu un autocamion, condus de un bărbat, de 29 ani, iar ulterior a fost proiectat într-un alt autoturism staţionat.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea bărbatului de 31 ani.
Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv în cazul bărbatului de 31 ani şi negativ în cazul bărbatului de 29 ani.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul de 31 ani nu deţine permis de conducere.

A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Acţiuni pentru combaterea delictelor silvice pe Valea Ilvelor.
La data de 10 februarie a.c. poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru combaterea delictelor silvice au acţionat pe Valea Ilvelor, acţiunea având scopul de a preveni şi a combate delictele silvice.

Astfel, în urma controalelor efectuate în trafic, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară, aparţinând unei societăţi comerciale de pe raza localităţii Lunca Ilvei, care transporta cantitatea de 2,4 mc de material lemnos, în valoare de 1288 lei.

În urma verificărilor de specialitate efectuate, s-a constatat că societatea în cauză a transportat material lemnos în mod repetat în baza aceluiaşi aviz de însoţire.

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 10 000 lei.

Totodată, cantitatea de 2,4 mc de material lemnos, respectiv autoutilitara folosită la săvârşirea contravenţiei au fost confiscate.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au depistat în trafic un tânăr, de 22 ani, din Leşu, în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 2 mc de material lemnos, fără documente de provenienţă legală, acesta fiind sancţionat contravenţional.

Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că avizul prezentat pentru control de către tânărul din Leşu, a fost emis în fals de către un bărbat, de 46 ani, având calitatea de pădurar.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de fals intelectual.
În urma acestei acţiuni au fost aplicate 5 contravenţii, în valoare totală de 10290 lei, din care 2 conform Legii 171/2010, a fost constatată o infracţiune de fals intelectual şi au fost confiscate cantitatea de 4,4 mc de material lemnos, în valoare totală de peste 1500 lei, respectiv o autoutilitară folosită la comiterea unei contravenţii silvice.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Serviciului Acţiuni Speciale.

Trafic rutier în siguranţă – prioritatea poliţiştilor bistriţeni.
La data de 9 februarie a.c., poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au depistat în trafic un bărbat, de 47 ani, din Chintelnic, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere şi conducerea unui autovehicul şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

* * *

La data de 10 februarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier au depistat în trafic un bărbat, de 45 ani, din Bistriţa, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

* * *
De asemenea, în noaptea de 10/11 februarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier au depistat în trafic un tânăr, de 22 ani, din Măgura Ilvei, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, fiind sub influenţa alcoolului. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

* * *
La data de 11 februarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier au identificat în trafic un bărbat, de 49 ani, din Bistriţa, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, aflându-se sub influenţa alcoolului.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

NU VĂ URCAŢI LA VOLAN DACĂ AŢI CONSUMAT ALCOOL SAU DACĂ NU DEŢINEŢI PERMIS DE CONDUCERE!