DIN TRANSILVANIA

Manifestările dedicate Zilei Armatei României la Bistrița

 

A devenit o tradiție ca anual, în 25 octombrie, să fie sărbătorită Ziua Armatei României. Alegerea acestei date este legată de eliberarea ultimei brazde de pământ românesc din nord-vestul țării (localitățile Carei și Satu Mare), la 25 octombrie 1944. În această zi de sărbătoare omagiem pe cei care se află în slujba Armatei României și ne aducem aminte cu respect de ostașii care au căzut, în trecut, pe câmpurile de luptă.

Ziua Armatei României este sărbătorită, de fiecare dată, în principalele garnizoane din țară, în bazele din teatrele de operații unde sunt dislocați militari români și în țarile unde România are atașați acreditați ai apărării.

La Bistrița, această zi de sărbătoare va fi marcată prin următoarele activități desfășurate în zilele de 24 și 25 octombrie:

– Ziua Porţilor Deschise – 24 octombrie, ora 11.00, pe Platoul Batalionului 812 Infanterie “Bistriţa”;
– Simpozion şi Spectacol artistic – 24 octombrie, ora 13.00, la Cercul Militar Bistriţa;
– Ceremonie militară – 25 octombrie, ora 09.00, la Monumentul Eroilor din Piaţa Petru Rareş.

,,Ziua de 25 Octombrie – ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI este o zi înscrisă în calendarul sărbătorilor noastre de suflet, o zi de cinstire pentru eroismul şi jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-şi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român” se arată pe pagina de Facebook a Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”.