"Renașterea Maramureșului" sprijin familii tinere Gabriel Zetea referendum
ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Maramureş. 10 000 lei pentru familiile tinere, la nașterea primului copil

Proiectul “Renașterea Maramureșului” prevede adoptarea unor măsuri concrete de sprijin financiar pentru familiile tinere ale județului, la nașterea primului copil, precum și a unor măsuri de scutiri de impozite pentru următorii copii născuți în familiile maramureșene.

Proiectul “Renașterea Maramureșului” prevede adoptarea unor măsuri concrete de sprijin financiar pentru familiile tinere ale judetului, la nașterea primului copil, precum și a unor măsuri de scutiri de impozite pentru următorii copii născuți în familiile maramureșene. Atfel, șeful administrației județene a declarat că va propune organizarea unui referendum pentru ca, în cazul nașterii primului copil, tinerele familii să primească o sumă de 10.000 de lei, finanțare care poate fi acordată în urma încheierii unui parteneriat între Consiliul Județean Maramureș și autoritățile locale.
”Perioada dificilă pe care am traversat-o cu toții a reprezentat un bun răgaz de reconsiderare a lucrurilor cu adevărat importante pentru fiecare dintre noi. Într-o societate în care adevăratele sisteme de valori par să se clatine sub influența unor interese personale, trebuie să acordăm mai multă atenție generațiilor care ne vor urma și să ne asigurăm nu doar că vom lăsa ceva bun în urma noastră, ci că vom și avea cui să lăsăm moștenirea noastră. Prin contribuții cumulate ale Consiliului Județean Maramureș si ale consiliilor locale din județ putem susține financiar un astfel de demers cum este și proiectul meu de suflet, Renașterea Maramureșului. Pentru a beneficia de acest sprijin, condiția ar fi ca părinții să aibă domiciliul în Maramureș și să fi avut un loc de muncă stabil în ultimul an, în județul nostru. Ne dorim promovarea familiei ca nucleu al societății, dar și aplicarea unui set de măsuri concrete prin care autoritățile locale maramureșene să vină în sprijinul revenirii acasă a celor plecați la muncă, în vestul Europei. Mai multe state europene constituie exemple de bune practici în ceea ce privește programele de stimulare a natalității, însă acest subiect nu pare să se fi regăsit printre preocupările statului român. Acest lucru însă nu trebuie să ne descurajeze. Așa cum a făcut-o și în alte contexte, putem să muncim pentru a ne materializa visurile la nivel județean și să constituim o sursă de inspirație pentru celelalte administrații”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș,

Gabriel Zetea a subliniat faptul că vede tot mai des promovată această idee a viitorului, în discursurile politice, însă sunt foarte puțini cei care proiectează viitorul dincolo de propriile persoane.

”Viitorul nu este al nostru. Viitorul este au urmașilor noștri, iar noi suntem datori să le garantăm această șansă. Am încredere că acestei inițiative li se vor alătura și reprezentanții altor partide politice, deoarece un astfel de deziderat ar trebui să depășească orice culoare politică. Dacă nu vom avea parte de susținere la nivel național, putem să aprobăm acest proiect printr-un referendum județean și să le transmitem celor din Parlament și din Guvernul României un semnal ferm că Maramureșul luptă pentru famiile tinere și pentru viitor”, a declarat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.