ECONOMIC

Maramureş. 27 de km de drum vor fi reabilitaţi de firma Dimex 2000

Dimex 2000 Company SRL din Rebrişoara, controlată de omul de afaceri Ioan Scurtu, a câştigat un contract de peste 68 mil. lei (14,6 mil. euro), pentru reabilitarea a 27,4 km de drum în Ţara Lăpuşului (Maramureş).

Contractul este semnat de Dimex 2000 Company SRL (ca lider de asociere) şi Explan SRL (asociat), cu subcontractanţii Pado Group Infrastructures SRL, Electrosursa Servcom SRL, 4C Project Consulting SRL, Construcţii Feroviare Mureş SA, Drumex SRL, Geologic Site SRL şi Medinstal Proiectare Instalaţii Protecţia Mediului SRL, conform produsinardeal.ro.

Durata de proiectare şi execuţie lucrări este de un an şi jumătate. Potrivit contractului, 180 de zile reprezintă etapa I – de proiectare, verificare şi obţinerea a autorizaţiei de construire, iar 360 de zile reprezintă etapa de execuţie efectivă a lucrărilor.

”Acesta este al treilea contract de reabilitare drumuri pe care-l semnăm în ultima perioadă şi reprezintă o investiţie importantă pentru Ţara Lăpuşului, în condiţiile în care investiţiile de acest fel au întârziat foarte mulţi ani în judeţul nostru. Ţara Lăpuşului are nevoie de dezvoltare, iar acest lucru înseamnă, în primul rând, o infrastructură rutieră adecvată. Prin reabilitarea a cât mai multe tronsoane încercăm, practic, să facem o axă de transport de la nord la sud şi de la est la vest în Maramureş, pentru a da şansa maramureşenilor să circule pe drumuri cat mai bune”, a declarat Gabriel-Valer Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

foto: dimex.ro