Featured, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, CULTURĂ

Maramureş. Microbuze electrice destinate transportului elevilor vor fi achiziţionate prin PNRR

Distribuire articol:

Un număr de 31 de microbuze electrice destinate transportului elevilor vor fi achiziţionate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cererea de finanţare fiind aprobată de consilierii judeţeni, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

„Investiţia este necesară pentru a asigura elevilor din unele sate şi comune o mai bună conexiune cu şcoala, îndeosebi în localităţile aflate la distanţă mare şi în cazul elevilor care fac naveta pe distanţe mari pentru a ajunge la cursuri” a spus Ionel Bogdan.

Conform acestuia, valoarea totală a proiectului este de 31.425.767,04 lei fără TVA, din care cuantumul finanţării nerambursabile este de 30.172.560,95 lei fără TVA, iar valoarea cheltuielilor neeligibile ale proiectului, în cuantum de 1.253.206,09 lei fără TVA.

Potrivit documentaţiei tehnice, proiectul „Microbuze electrice pentru elevii din judeţul Maramureş” a fost depus în vederea finanţării prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – Componenta C15: Educaţie, Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcţie şi dotare în sistemul de învăţământ preuniversitar, Investiţia 10. Dezvoltarea reţelei de şcoli verzi şi achiziţionarea de microbuze verzi.


Distribuire articol: