ECONOMIC

Maramureş. O fabrică anunță că poate produce măști textile omologate de Ministerul Sănătății

În plină criză de coronavirus, o fabrică din România anunță că poate produce măști textile omologate de Ministerul Sănătății.

Mulți români se tem că s-ar putea îmbolnăvi în drum spre supermarket sau farmacie. Fără măști și mânuși, se simt vulnerabili, iar acestea nu se mai găsesc farmacii. Și tot mai mulți își confecționează măști acasă. Specialiștii ne spun că acestea nu ne feresc de coronavirus.

Ioan Filip, administratorul companiei textile, a declarat la TVR, că până la sfârșitul săptămânii viitoare, capacitatea primei linii de producție va fi de 150 de mii de măști pe zi, 3,5 milioane pe lună, urmând ca apoi, în perioada 6-10 aprilie, să producă 450 de mii de măști pe zi, respectiv 10 milioane de măști pe lună.

Ioan Filip, administratorul Companiei Taparo din Târgu Lăpuș, județul Maramureș a declarat pentru G4media.ro că a comandat deja din străinătate o linie automatizată de producție care va sosi săptămâna viitoare. Ioan Filip spune că, de săptămâna viitoare, ar putea fi capabili să producă zilnic 150.000 de măști, 3,5 milioane de măști, lunar.