Mara­mu­reş. O tânără antreprenoare face afaceri de zeci de mii de euro din ulei presat la rece

Antreprenoarea Nicoleta Mureşan, în vârstă de 33 de ani, a plecat din multinaţionala în care lucra în urmă cu mai mulţi ani şi a fondat, împreună cu tatăl ei, de pro­fesie inginer, o afacere în producţia de ule­iuri. 

”Ideea a fost a tatălui meu, care căuta de mult o idee de afacere. La un moment dat, a găsit pe internet un documentar despre uleiurile presate la rece, cum se produc, care e tehnologia. Am discutat, am pus 50%-50% din investiţia iniţială pentru achiziţionarea pre­sei la rece şi aşa a început aven­tura”, a spus Nicoleta Mureşan, citată de ZF.

Nicoleta Mureșan a lucrat în domeniul resurselor umane, apoi ca funcţionar consular la ambasada României din Lisabona, iar ulterior a ajuns la Samsung Portugalia şi mai târziu a lucrat pentru biroul din Cluj-Napoca al grupul american Sykes.

În 2016, a fost deschisă fa­brica din Şomcuta Mare, chiar în cur­tea casei părinteşti, şi a început co­mer­cializarea produselor. Uleiurile sunt presate la rece şi făcute din seminţe româneşti cu coajă, neprăjite, achizi­ţio­nate de la fermieri locali din zona Ma­ra­­mureş, Sălaj, Satu Mare. Până acum, in­vestiţia totală a fost de 15.000 de euro.

”Ca orice mic business, dorim să ne lărgim portofoliul de clienţi per­soa­ne fizice, însă dorim să intrăm cât mai mult şi pe partea de revânzare către băcănii, magazine cu profil naturist. Avem în vedere câteva zone în Ro­mânia”, mai spune Nicoleta Mureşan.

Anul trecut, uleiul presat la re­ce în Şomcuta Mare, judeţul Mara­mu­reş, a adus familiei afaceri de 30.000 de euro şi un profit de până 10.000 de euro.

Un litru de ulei din floarea-soarelui făcut la Şomcuta Mare costă 14 lei, iar 250 de mililitri de ulei din seminţe de dovleac costă 28 de lei.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.