Featured, ACTUALITATE, LIFESTYLE, CULTURĂ

Marea cântăreaţă Tina Turner a decedat

Distribuire articol:

Marea cântăreaţă Tina Turner a decedat, la 24 mai 2023, la 83 de ani, a anunţat purtătorul său de cuvânt într-un comunicat.

Tina Turner (nume real Anna Mae Turner, născută Bullock) s-a născut la 26 noiembrie 1939, în orăşelul Nutbush din statul american Tennessee. Când era adolescentă, mergea deseori să asculte muzică la Club Manhattan din St. Louis, unde într-o seară, l-a cunoscut pe Ike Turner, solistul de la Kings of Rhythm. Atunci viaţa ei s-a schimbat, devenind în scurt timp principala vocalistă a trupei Kings of Rhythm, potrivit site ului https://www.biography.com. Albumul ”Private Dancer” s-a vândut în peste zece milioane exemplare în toată lumea şi conţine patru hituri: ”Let’s Stay Together”, ”What’s Love Got to Do With It?”, ”Better Be Good to Me” şi ”Private Dancer”.

 

În 1985 a câştigat două trofee la Galele Premiilor Muzicale Americane, iar după spectacol, alături de mulţi alţi interpreţi ai momentului, a înregistrat piesa ”We Are The World”, alături de mulţi artişti celebri, pentru a ajuta poporul etiopian. În acelaşi an, a primit trei premii importante: Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretă pop (”What’s Love Got to Do With It?”), Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretă rock (”Better Be Good to Me”) şi Premiul pentru cea mai bună înregistrare (”What’s Love Got to Do With It?”).

În 1989, lansează un nou album, pe care sunt incluse hiturile ”Simply the Best”, ‘‘I Don’t Wanna Lose You” şi ”Steamy Windows”.
În 1999, la împlinirea vârstei de 60 de ani, Tina e declarată vedeta cu cele mai sexy picioare, devansând-o pe Cindy Crawford. Artista anunţă că nu va mai susţine concerte pe marile scene ale lumii. În ultimul turneu întreprins s-au vândut bilete în valoare de peste 80 de milioane de dolari, pentru cele 118 show-uri ţinute. Ultimul spectacol susţinut de Tina Turner a avut loc în Anaheim, la 6 decembrie 2000, în faţa a peste 18.000 de persoane. Concertul reprezintă finalul unui capitol important al vedetei.
În ianuarie 2005, Tina începe un turneu în Statele Unite şi în Canada. Albumul său, „All the Best”, s-a vândut în peste 25.000 de exemplare numai în Belgia, ceea ce i-a adus un Disc de aur.

În 2008-2009, Tina Tuner a efectuat un grandios turneu în America de Nord şi în Europa. Un an mai târziu, a participat la Swiss Award, unde a primit un trofeu. În 2012, a fost prezentă la Viena, unde a cântat, iar în 2013, s-a recăsătorit cu producătorul muzical german Erwin Bach, precizează site-ul www.biography.com.

În 2019, Tina Turner a luat parte la premiera musicalului „Tina” pe Broadway, alături de soţul ei, dar şi la premiera de la Hamburg a aceluiaşi spectacol.


Distribuire articol: