Marșul pentru viață, în 23 martie, în peste 500 de localități din România și Republica Moldova

Sâmbătă, 23 martie 2019, în peste 500 de localități din România și Republica Moldova se va desfășura cea de-a IX-a ediție a Marșului pentru viață, eveniment organizat de asociația ,,Studenți pentru viață”.  Scopul Marșului pentru viață, organizat în acest an sub sloganul ,,Unic din prima secundă”, este susținerea dreptului la viață pentru orice ființă umană încă din momentul concepției.

La Bistrița, cei care doresc să participe la Marșul pentru viață sunt așteptați în 23 martie, la ora 13, în curtea Protopopiatului Ortodox din Bistrița, din Piața Unirii nr. 9. De aici, participanții vor pleca pe traseul: Piața Unirii-Pietonalul Liviu Rebreau-Biserica Evanghelică-Strada Gheorghe Șincai-Bulevardul Independenței-Biserica Sfânta Ana (Big).

Această manifestare ce promovează cultura vieții a luat naștere în SUA, primul Marș pentru Viață desfășurându-se în 22 ianuarie 1974, la Washington DC. În România, s-a organizat pentru prima data Marșul pentru Viață în anul 2008, la Timișoara.

,,Omul a ajuns pe lună, a cartografiat ADN-ul uman, unii dintre semenii noștri au devenit sfinți – dar noi, ca societate, încă nu am învățat să purtăm de grijă copiilor nenăscuți. Ne-am prefăcut că nu știm un adevăr simplu: că ei trăiesc și sunt unici încă din momentul concepției. Și am ignorat dragostea pe care era firesc să o revărsăm asupra lor și asupra mamelor. Să reînvățăm să îi iubim și să îi protejăm pe acești copii și pe cele care îi poartă în pântece! Binele fiecăruia, binele tuturor, se întemeiază doar pe adevăr și pe dragoste” se arată pe site-ul asociației ,,Studenți pentru viață”.

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.