LIFESTYLE

Măsură interesantă luată de o țară europeană pentru a salva industria HoReCa

Pe 22 aprilie, Centrul de Urgenţă COVID-19 al Lituaniei a declarat că barurile, cafenelele şi restaurantele în aer liber au primit undă verde pentru redeschidere, atât timp cât îndeplinesc cerinţe stricte, inclusiv limitarea numărului de clienţi per masă şi menţinerea distanţării sociale, scriu cei de la BBC..

O zi mai târziu, biroul primarului capitalei Vilnius, Remigijus Šimašius, anunţa o decizie inedită: oraşul va oferi spaţii publice unităţilor HoReCa, în aer liber, gratuit. Vechea procedură de obţinere a unei autorizaţii, rigidă şi confuză, a fost înlocuită cu un simplu proces de înregistrare.

Pentru unii proprietari de baruri, cafenele sau restaurante, măsura a reprezentat un colac de salvare după luni întregi de greutăţi. Excepţie au făcut însă restaurantele de top ale oraşului.

Remigijus Šimašius: Haideți să ajutăm Vilniusul să trăiască!

Ieri, după ce am anunțat deschiderea cafenelelor în aer liber în timpul carantinei, am auzit proprietarii de restaurante care pot pune 1-2 mese în aer liber și nu va fi posibil să asigure activități, așa că au în vedere să nu deschidă deloc. Am auzit, reacționăm urgent cu un astfel de pachet de ajutor:

Prezentăm toate spațiile publice ale orașului cafenelelor în aer liber:
Pătrate, pătrate, străzi – cafenele din apropiere în aceste locuri vor putea avea mese în aer liber în acest sezon și își vor desfășura activitățile în carantină în acest fel. Doar deschide, acționează, păstrează locuri de muncă și trăiește Vilnius.

Ne-am ocupat de un nou proiect care vă va ajuta să beneficiați de servicii locale preferate. Așa vei ajuta aceste locuri să supraviețuiască. Nu se plătește nicio taxă pentru cafenelele în aer liber la restaurante staționare.

Solicitare pentru toți locuitorii orașului – trăim într-o urgență, deci regulile trebuie să fie diferite decât de obicei în acest moment. Vă invit să fiți mai iertători – dacă vreo masă de cafenea în aer liber vă oprește să treceți sau să treceți pe bicicletă, nu vă supărați, realizați că această masă ajută pe cineva să-și salveze locul de muncă. Restaurantele Vă rugăm să asigurați distanța sigură, serviciile sunt primele care vorbesc, nu caută modalități de a pedepsi chiar și pentru greșeli minore, într-un mesaj pe Facebook publicat la scurt timp.

Foto: Remigijus Šimašius,, primarul orașului Vilnius