LIFESTYLE

Matteo Salvini către Richard Gere: ,,Sunt sigur că îi va caza (pe migranți) în vilele sale de lux”

Ministrul de interne italian Matteo Salvini i-a dat o scurtă replică actorului Richard Gere, cel care l-a criticat pentru politica să antiimigraționistă.

O navă cu migranți se află de 10 zile în Marea Mediterană și așteaptă să primească acordul pentru a intra în Itaia. În total sunt 160 de migranţi salvaţi în trei operaţiuni distincte: la 1 august au fost salvate de pe mare 55 de persoane, la 2 august alte 69 (din care trei femei au fost evacuate a doua zi din motive de sănătate) şi sâmbătă dimineaţa alte 39 de persoane, informează Agerpres.

Actorul american a vizitat vineri ambarcaţiunea, aflată în ape internaţionale, în largul insulei Lampedusa (sudul Italiei), pentru a aduce provizii şi a-şi arăta sprijinul pentru aceşti oameni, iar sâmbătă a participat la o conferinţă de presă pe insulă, alături de fondatorul ONG-ului, Oscar Camps.

Richard Gere a criticat legea antiimigraţie a ministrului italian de interne, Matteo Salvini, care impune amenzi ONG care salvează vieţi în largul mării şi a cerut să fie primiţi migranţii ajunşi în Europa şi care au strâns ,,atâtea povestiri de suferinţă”.

,,Generosul milionar îşi anunţă îngrijorarea pentru migranţii Open Arms, îi mulţumim: să le ducă la Hollywood, cu avionul său privat, pe toate persoanele aflate la bord pentru a le băga în vilele lui”, a scris Salvini.

“Visto che i suoi amici della ONG hanno 180 immigrati a bordo, sono sicuro che il generoso milionario li ospiterà tutti nelle sue ville. Sbaglio???”, a postat Salvini