ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Matteo Salvini: Un gest prin care România își manifestă în mod concret solidaritatea

Fostul ministru de interne al Italiei, preşedintele Ligii Nordului, Matteo Salvini, a transmis un mesaj de mulțumire României pentru faptul că o echipă de medici din țara noastră s-a alăturat luptei pe care o duc autoritățile italiene cu boala COVID-19.

Solidaritatea este singurul răspuns în fața suferinței cauzate de pandemia de Coronavirus. Cu toate că România conduce pe plan național propria luptă împotriva Covid-19, știm că această provocare poate fi depășită doar dacă acționăm uniți, împreună. Astfel, în spiritul relației de prietenie consolidată care leagă cele două țări, România va trimite o echipă formată din 11 medici și 6 asistenți medicali în zona Milano. În multe momente ale istoriei Italia ne-a fost mereu alături, iar prietenii adevărați sunt cei care te susțin la încercare.
Italia, de-a lungul anilor, a adoptat cu generozitate o numeroasă comunitate de cetățeni români, printre care se află și numeroși medici și asistenți medicali, care combat astăzi pandemia în linia întâi, alături de colegii lor italieni.

Prezența echipei de medici și asistenți medicali români reprezintă un ajutor pentru cea mai afectată zonă din Italia și pentru sutele de compatrioți suferinzi din Peninsulă. Un gest prin care România își manifestă în mod concret solidaritatea, dar și recunoștința față de țara care a devenit casă pentru peste 1,2 milioane de români. În ciuda dificultăților, speranța și încrederea în viitor nu vor fi niciodată învinse.

Arrivati oggi dalla Romania medici e infermieri che aiuteranno a combattere il virus all’Ospedale di Lecco.
Un bellissimo gesto di solidarietà e amicizia, grazie! 🇷🇴🇮🇹

Riporto lo splendido messaggio della Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia anche per tutti gli amici romeni che seguono questa Pagina.

Medici romani Italia Salvini La solidarietà è l’unica risposta di fronte alla sofferenza causata dalla pandemia di Coronavirus. Anche se la Romania combatte, a livello nazionale, la propria lotta contro il Covid-19, sappiamo che questa sfida può essere superata solo se agiamo uniti, insieme. Perciò, nello spirito del rapporto privilegiato di amicizia che lega i nostri due popoli, la Romania invierà una squadra di 11 medici e 6 infermieri nella zona di Milano. In tanti momenti della storia, l’Italia ci è stata vicina, e i veri amici sono coloro che ti sostengono nel momento del bisogno.
L’Italia, durante gli anni, ha adottato con generosità una numerosa comunità di cittadini romeni, tra cui vi sono tanti medici e infermieri che combattono oggi la pandemia in prima linea, insieme ai loro colleghi italiani. La presenza della squadra di medici e infermieri romeni rappresenta un aiuto per la zona più colpita d’Italia, con cui la Romania manifesta in modo concreto la sua solidarietà, ma anche la gratitudine per il Paese che è diventato la casa di oltre 1,2 milioni di romeni. Nonostante le difficoltà, la speranza e la fiducia nel futuro non potranno mai essere sconfitte.
#SiamoConTeItalia #uniticelafaremo
Ministero degli Affari Esteri e della Cooperazione Internazionale Ministero della Salute.