ACTUALITATE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Medalie pentru echipa AutoVortex la Turneul regional de la Sankt Petersburg

Echipa de robotică AutoVortex a obținut locul al doilea la Turneul regional de la Sankt Petersburg, desfăşurat în acest weekend.

„Felicit echipa de robotică AutoVortex pentru excelenta performanţă înregistrată la Turneul regional de la Sankt Petersburg (26-27 februarie), cu atât mai mult cu cât această calificare în finala Campionatului a fost obţinută în condiţii competiţionale atipice! În contextul dat, clasarea pe locul al doilea într-un turneu cu 21 echipe participante este un rezultat remarcabil, care face cinste României!”, a transmis ministrul educației Sorin Cîmpeanu.

El a subliniat că cei şapte membri ai echipei, şase elevi şi o studentă, în coordonarea profesorului Ionuţ Valentin Panea (Academia de Studii Economice din Bucureşti & Universitatea Politehnica Bucureşti), au avut o experienţă care îi va face şi mai puternici.

„Am convingerea că va fi urmată de alte rezultate de excepţie în competiţiile viitoare. AutoVortex are deja o tradiţie în acest sens şi sunt încrezător că va fi confirmată şi dusă mai departe!”, a mai spus ministrul.