ULTIMA ORĂ

Medicii români trimiși în Italia s-au întors în țară. Ministrul de Externe italian: „Mulțumesc! Nu vom uita aceste gesturi“

O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene a decolat sâmbătă, la ora 9.00, de la Baza 90 Aeriană Otopeni, cu destinația Milano pentru transportul în Italia a 90 mii de măști de protecție tip FFP 2. La întoarcere, aeronava a adus în țară echipa de medici și asistenți aflați în Italia.

Echipa de medici și asistenți care a participat în Italia, în perioada 07 – 24 aprilie, la misiunile destinate salvării persoanelor afectate de noul tip de coronavirus, alături de personalul medical italian.

Echipa de medici și asistenți români a fost însoțită în această misiune de un reprezentant al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în calitate de ofițer de legătură, având misiunea de a facilita, împreună cu autoritățile din peninsulă, integrarea echipei românești în sistemul medical italian.

Luigi di Maio, ministrul de Externe al Italiei, a mulțumit tutror cadrelor medicale trimise de țările partener, printre care și România, pentru personlul trimis să ajute în lupta cu nul coronavirus în spitalele din Peninsulă.

„Medicii, asistentele și lucrătorii socio-sanitar lucrează în ture în aceste săptămâni pentru a salva vieți. Acești oameni se odihnesc câteva ore pe noapte și, în ciuda faptului că în  ultimele zile numărul infecțiilor a scăzut, mai este atât de mult de lucru.
Pentru a oferi sprijin femeilor și bărbaților care lucrează în spitalele noastre primim personal sanitar din străinătate.
Până în prezent sunt peste 330 de medici și asistenți medicali trimiși de țări străine care ne ajută forțele medicale. Și câteva spitale de teren, deja trimise, capabile să acomodeze peste o mie de pacienți“, notează Luigi di Maio.

(w670)