Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului și vrea să relanseze ALDE. Tăriceanu anunță că sesizează CCR-ul

Teodor Meleșcanu a fost ales în funcșia de președinte al Senatului, fiind susținut de parlamentarii PSD, dar și de o parte din membrii ALDE. Cealaltă parte a partidului lui Tăriceanu a susținut-o pe Alina Gorghiu, propunerea PNL la șefia Senatului.

După ce a fost ales președinte al Senatului, Meleșcanu a declarat că vrea să contribuie la o relansare a ALDE, în timp ce premierul Dăncilă a declarat că votul de astăzi certifică faptul că PSD are încă majoritate în Parlament.

,,Doresc să mulţumesc în primul rând tuturor celor care m-au votat şi vreau să dau asigurări pentru cei care nu m-au votat sau chiar m-au atacat că voi fi un preşedinte echilibrat. Vârsta, experienţa şi integritatea mea le pun în slujba Parlamentului, obiectivul meu fiind recăpătarea respectului şi încrederii cetăţenilor în această instituţie. În diferitele funcţii pe care le-am avut în decursul timpului şi care nu au fost puţine, am avut privilegiul să lucrez cu tot spectrul politic românesc în ultimii 30 de ani. Este o experienţă pe care o pun necondiţionat la dispoziţia poporului român. De altfel, în toată activitatea mea politică, am servit ţara mea, poporul meu şi niciodată interesele politicienilor momentului înainte de a fi membru de partid, sunt român, sunt membru al grupului ALDE şi voi depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea eficientă a actului de guvernare conform mandatului dat de alegători în programul PSD-ALDE din 2016”, a spus Meleşcanu de la tribuna Parlamentului.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că va sesiza CCR. „Constatăm, cei din grupul ALDE că această alegere s-a făcut cu încălcarea Regulamentului Senatului. Acest lucru nu va rămâne fără urmări. Vom face sesizare la CCR”.

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.