ACTUALITATE

Mergem la Alba Iulia pe jos? Mergem! Ion Mărgineanu are 77 de ani și merge la pas din Bălți spre Alba Iulia

Mergem la Alba Iulia pe jos? Mergem! Dn. Ion Mărgineanu are 77 de ani și merge la pas din Bălți spre Alba Iulia. De azi o să mergem împreună. Suntem aproape de Iași și mai avem peste 400km până la destinație. Trei săptâmâni de aventuri cu un om deosebit.

Unul dintre primii deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova, semnatar al declaraţiei de independenţă a ţări noastre, Ion Mărgineanu, a pornit pe jos din Bălţi spre oraşul Alba Iulia, din România. Astfel, bărbatul în vârstă de 77 de ani şi-a propus să marcheze Centenarul Marii Uniri. Deşi, nu este sportiv, iar recent a suferit o intervenţie chirurgicală la inimă, fostul deputat spune că va ajunge pe 1 decembrie la Alba Iulia.

Bărbatul a pornit pe 1 noiembrie la drum miercuri şi are de parcurs 600 de km.

Cu 10 perechi de încălţăminte în geantă, Ion Mărgineanu este sigur că va ajunge în 31 de zile în Capitala Unirii. Fălești, Sculeni, Iași, Târgu Frumos, Războieni, Mircești, Piatra Neamț, Blaj – sunt doar câteva dintre localitățile ce vor fi traversate de Ion Mărgineanu.

Fostul deputat spune că zilnic va merge pe jos câte 20 de km. Bărbatul va fi însoţit de cei trei copii ai săi, care se vor ocupa de cazare şi hrană.

“Nu mă finanţează nimeni. Totul pe cheltuiala mea. Nimic absolut, nimeni nu-mi dă nici o copeică”, a spus deputatul în primul Parlament, Ion Mărgineanu.

Ideea escapadei s-a născut acum 25 de ani, când a participat la aniversarea a 75 de ani de la Marea Unire organizată la Alba Iulia.

“Muşchii slavă domnului pornesc, oasele încă mă ţin. Tălpile le voi mai antrena, le voi mai bate cu masaj de la mers şi voi rezista”, a precizat deputatul în primul Parlament, Ion Mărgineanu.

“Pentru mine este mai mare onoarea să mor pe jos, ducându-mă spre Alba Iulia, decât să mor la o beţie, la un joc de cărţi. Oricum dacă nu voi ajunge eu, vor ajunge pantofii mei acolo, hainele mele ajung”, a afirmat deputatul în primul Parlament, Ion Mărgineanu.

Sătenii sunt mândri de Ion Mărgineanu şi spun că îi vor ţine pumnii.

Ion Mărgineanu spune că odată ajuns la Alba Iulia, şi-ar dori să rostească şi un discurs.

“Eu consacru această călătorie pe care am să o fac la anii mei de bătrâneţe de 77 de ani dragostei mele faţă de ţară, faţă de ţara întregită, faţă de oamenii pământului şi faţă de România. Pentru că nu există o ţară mai frumoasă pentru mine ca România”, a mai adăugat deputatul în primul Parlament, Ion Mărgineanu.