POLITICĂ

Mesaj al lui Vlad Voiculescu către C. P. Tăriceanu: Protestele din 2012 erau ,,bune“ și ,,legitime“

Fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, l-a atacat astăzi foarte dur pe președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre care spune acesta ne dă lecții din când în când și era foarte bucuros în 2012 când se ieșea în stradă.

„În ianuarie 2012 Tăriceanu lua cuvântul la un miting USL organizat la Arcul de Triumf miting de la care susținătorii USL au încercat să ajungă în Piața Universității unde de 7 zile erau deja proteste împotriva guvernului de atunci. Acolo au fost întâmpinați cu ,,PDL și USL – ACEEAȘI MIZERIE!”, a precizat Voiculescu.

Acesta aspune că actualul președinte al Senatului se simțea bine pe vremea USL, iar protestele de atunci împotriva Guvernului de atunci erau ,,bune“ și ,,legitime“.

„Acum, Tăriceanu ne dă, din nou, lecții despre democrație și legitimitate, încercând să ne spună cum că, de fapt, noi nu suntem nemulțumiți de această glumă proastă pe care ei o numesc guvernare și că ne manipulează nu știu ce forțe oculte.

Protestul este o formă legitimă de exprimare într-o democrație, iar domnul Tăriceanu se bucura grozav în 2012 și în 2016, de sindicate ieșite în stradă în înțelegere cu ei, pensionari speciali à la Dogaru revoltați că nu ,,i se dă” și mai mult și alții.

Acum schimbă foaia: ,,violenţa străzii, a mişcărilor de tip Occupy, Rezist, Indignados, Uniţi salvăm… noul populism nu are nevoie de violenţa brutală a gestului atâta timp cât obiectivul mişcărilor de stradă de pe Wall Street până în Piaţa Victoriei este acela de a inspira neîncrederea societăţii în guvernele democratic alese, în reprezentarea politică şi în valorile liberale.”

Încearcă să transmită aceeași placă din ultimii 30 de ani: ,,Tovarăși, stați cuminți la locurilii dumneavoastră!”, a mai precizat liderul Mișcării România Împreună.

El a revenit cu îndemnul pentru toți cei care au semnat inițiativa Fără penali în funcții publice.

,,DE ASTA LE ESTE TEAMĂ: CĂ NU MAI STĂM!
Îi îngrozește faptul că românii au început să aibă încredere unii în alții și se organizează din ce în ce în mai bine în mișcări noi, civice sau politice pe care ei nu mai pot să le controleze prin robinetul de pensii, salarii și privilegii de la stat.

Eu sunt co-fondatorul unei astfel de mișcări noi (RO+). Hai să ne strângem 1 milion. Vino alături de noi pe www.vladvoiculescu.ro sau dacă ești deja unul dintre cei care s-au alăturat, nu uita să trimiți și azi link-ul unei rude sau unui prieten care crezi că împărtășește valorile noastre. Așa ne adunăm“, a încheiat Voiculescu.