Mesaj al premierului Viktor Orban pentru comunitățile maghiare din Bazinul Carpatic

Premierul ungar Viktor Orban le-a transmis un mesaj tuturor comunităţilor maghiare din Bazinul Carpatic cu ocazia sărbătoririi zilei de 15 Martie (Ziua Maghiarilor de Pretutindeni), care marchează Revoluţia de la 1848, informează agenţia de presă MTI.

În discursul său transmis miercuri, în ajunul zilei de 15 Martie, prim-ministrul ungar a spus despre Revoluţia Maghiară de la 1848 că a fost ,,o scânteiere unică, ce nu şi-a pierdut perfecţiunea sau puritatea” şi că toate evoluţiile ei au reflectat ,,unitatea şi iubirea de libertate a naţiunii ungare”.

,,De atunci, lumina acelei zile ne-a luminat vieţile, inclusiv cei mai întunecaţi ani de separare şi dictatură”, a mai afirmat Orban, citat într-un comunicat.

,,Când suntem unii alături de ceilalţi şi luptăm cot la cot pentru obiectivele noastre comune, nimic nu este imposibil”, a scris Orban, adăugând că ,,astăzi a venit momentul să ne protejăm împreună libertatea şi cultura veche de un mileniu”.

,,Noi, ungurii, nu vrem decât să ne sărbătorim eroii împreună şi să construim o lume în care să avem libertatea să ne vorbim limba şi să trăim în Bazinul Carpatic cu tărie, credinţă şi speranţă în viitor”, a mai transmis şeful guvernului de la Budapesta.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

1 Comment

  1. Si noi ROMANII am dorii sa stati acolo unde sunteti in UNGARIA . Politica si steagurile unguresti in Ungaria sunt bine acolo .
    Carpatii sunt ai Ungurilor asa cum este cimpia Panoniei a ROMANILOR. CRED CA VA MANANCA PIELEA .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.