ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Mesaj tulburător al unui medic român neurolog plecat din țară de 7 ani

Cu puțin timp înainte de a intra în gardă, piteșteanul George Crivac, neurologul dezamăgit de sistemul sanitar din România, care a plecat să facă medicină de vârf în Germania, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj tulburător despre evenimentele din România. George Crivac este un român care, acum 7 ani, a plecat dezamăgit din ţară ca să facă neurologie de vârf în Germania.
Cu mai puţin de o oră înainte de a intra în gardă la spitalul Vinzenz von Paul-Hospital, unde profesează, neurologul român a transmis celor de acasă, ieşiţi cu zecile de mii să protesteze faţă de faţă de modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale şi faţă de situaţia în care se află ţara.
Foto: Facebook
„Mă uit la TV la populaţia din stradă. Sunt la 90 km sud de Stuttgart. Sigur că deşi suntem oarecum departe, suntem permanent cu gândul la familiile noastre din ţară. În 45 de minute întru în gardă de noapte, ar fi greu să ies în stradă astă seară. Mă gândesc la un motiv pe care l-aş avea că să ies în stradă, iar ca medic: mă gândesc la situaţia dezastruoasă din spitalele din ţară. Mă gândesc cu groază la Spitalul Judeţean din Piteşti, spital care este cel mai aproape de familia mea din ţară, în caz de nevoie. Medici care încearcă din răsputeri să nu fenteze medicină în ţară. Toată clasa politică este vinovată de ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar românesc.

Al doilea capitol ar fi cadrul legislativ. Nu sunt jurist, am încercat să mă informez cât de cât după posibilitățile mele. Sigur că este nevoie de legi sănătoase și independente care au un singur scop: slujba adevărului, nu sclavul hoților.
Cred că fiecare dintre noi ar trebui să se gândească ce are în acest moment și ce are de pierdut sau ce își dorește pentru el și copiii lui. Iar apoi să iasă în stradă sau nu.
Sunt persoane sus acolo pe care e de ajuns să le văd la tv să știu că sunt niște mincinoși notorii, niște perverși care au impresia că se învârt în lumea proștilor.
De 7 ani vin cu mașina în țară. De 7 ani merg pe aceleași drumuri fără autostrăzi după ce trec granița în țară. În acest timp Germania a lărgit Stuttgart-München la 3-4 benzi pe sens! Să nu-mi spună mie cineva că în România se întâmplă lucruri bune, pentru că eu am termen de comparație.
Sunt un patriot, nu sunt un naționalist ! Dacă am plecat din țară nu sunt naționalist !
Vă spun că nu mergem în direcția bună în România, indiferent cine a fost la putere…”, a scris neurologul George Crivac pe pagina sa de Facebook.

De câţiva ani, neurologul român a creat, pe Facebook, un grup închis – Medici Români în Germania – grup care a ajuns să numere astăzi aproape 5000 de membri, doctori sătui de condiţiile mizere pe care sistemul sanitar românesc le oferă sau de scandalurile în care sunt implicate multe spitale din ţară, precum şi studenţi la medicină care doar aşteaptă să găsescă o oportunitate pentru a profesa în Germania. Iar pe lângă ei sunt şi câteva sute de asistenţi şi infirmiere care vor să lucreze la nemţi.