Mesaj viral al unei tinere antreprenoare participante la marșul de mâine

Ioana Nicolau a postat pe facebook un mesaj mobilizator, ce a devenit viral, pentru marșul ce va avea loc  mâine în mai multe orașe din țară. Iată ce motive are tânăra participantă la protestele față de Guvern:

,,E așa…o atmosferă! E așa…ca o ultima respirație a lor sau a noastră. Se simte în aer o încordare în ambele tabere, ambele disperate să scape: ei de pușcărie, iar noi de ei. E așa…o încrâncenare nevazută, dar simțită, ca cea dinaintea furtunii.

N-au avut timp să pregătească chiar tot, oamenii încă se mai zvârcolesc și asta nu le place. N-au avut timp pentru a interzice complet orice formă de protest; nu știu însă care va fi reacția lor mâine.

Să nu mergi deloc nu mai este o opțiune. Lucrurile devin din ce ce mai grave pe zi ce trece. Și vor fi grave pentru noi toti, nu doar pentru cei cărora le pasă. E nevoie de o reacție care să balanseze lucrurile. Dacă nu acum, poate că nu va mai exista ,,altcândva”. Legile justiției vor trece de Parlament și ne vom trezi că e prea târziu.

Ar închide Facebook, ar închide gurile ziaristilor curajoși, ar cumpăra toată presa, ar interzice orice fel de punct de vedere contrar, ne-ar călca în picioare, ar vinde țara cu totul – dar nu este chiar tot de vânzare pe lumea asta. Nu s-au pregătit pentru toate. Nu încă.

Mâine ma voi duce senină pentru a cere ceea ce înca am dreptul să cer; încă nu am pumnul în gură, încă pot respira, dar simt foarte aproape de răsuflarea mea acest pumn.

Cei care vă încrucișați de obicei mâinile, stânga peste dreapta, veți fi în linia I. Luați cu voi prietenii care au și dreapta peste stânga, vor fi de folos. Luați cu voi un părinte sau poate chiar doi. Luați cu voi o mătușă, luați cu voi un cățel. Dacă nu pentru o justiție neîngenuncheată politic, măcar pentru Colectiv; dacă nu pentru Colectiv, măcar pentru bătaia de joc din spitale, unde oricare dintre ai tăi poate ajunge de mâine. Dacă nu pentru bătaia de joc, măcar pentru promisiunile neonorate, pentru minciună. Nu mai e vreme de ,,mie nu îmi pasă de politică”; nu mai e timp pentru ,,oricum nu pot schimba nimic”. Nici pentru letargie, nu mai e timp pentru nepăsare, pentru lene și pentru justificări ale absenței. Pur si simplu nu ne mai putem permite nimic din toate astea. Pentru ca apoi să ne putem uita in ochii copiilor noștri și să le putem spune că n-am dormit în papuci”.

foto digi24.ro

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

1 Comment

  1. Un mesaj cutezator si de putere. Felicitari Ioanei Nicolau. Ar fi buna o coordonare a miscarii. Ar fi necesare si niste versuri de cantec (de genul Noi suntem Romani sau Asa-i romanul…) distribuite sau vizibile online. S-or mai smeri nostalgicii comunistilor ce ii critica pe corupti, dar ii si voteaza; “noi suntem urmasi de-ai lui Traian” si nu succedem tovarasilor Ce-au-(sescu) inrosit patria noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.