ECONOMIC

Michelin exportă 90% din producţie

In prezent Michelin detine in Ro-mania trei fabrici, doua la Zalau, una de cord metalic si o a doua pentru anvelope de camion si utilaje si inca una la Floresti, unde produce exclusiv anvelope pentru autoturisme sub brandurile Kleber, care reprezinta aproximativ trei sferturi din productie si BF Goodrich.

Uzina Michelin de la Floresti, Victoria are o traditie de peste 70 de ani in productia de anvelope pentru autoturisme si camionete. Ea a fost achizitionata in 2001 de catre Grupul Michelin. Incepand de atunci, in uzina Victoria, se aplica standardele de calitate si de productie Michelin

Uzina Zalau Anvelope a fost fondata in 1977. Achizitionarea de catre Grupul Michelin in 2001 a insemnat si aplicarea unor noi standarde de calitate, securitate si productie. Uzina de la Zalau produce diverse tipuri de anvelope: anvelope de camion, radiale cu camera de aer si tubeless sub marcile asociate Taurus, Kormoran, Riken, anvelope industriale marca Michelin, anvelope destinate echiparii stivuitoarelor, masinilor si utilajelor care lucreaza in minele subterane. Incepand din 2013, la Zalau se produc si anvelor de metrou.

Grupul francez Michelin produce zilnic circa 13.000 de anvelope in fabrica de la Floresti (judetul Prahova), potrivit unor estimari, ceea ce ar determina un volum de aproximativ 3,2 mil. anvelope anual, suficient pentru peste 800.000 de masini sau doua uzine Dacia anual – daca pentru fiecare masina sunt luate in calcul cinci anvelope, adica si cea pentru roata de rezerva.

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Vremea

Berlin Berlin Germany
Noros
Noros
3°C
Vânt: 11 km/h V