Uncategorized

MIHAELA BUZĂRNESCU face ISTORIE în California. Va juca FINALA turneului de la San Jose

de Mihai Sărmășan

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala turneului WTA de la San Jose după ce a învins-o pe belgianca Elise Mertens (15 WTA). Sportiva noastră s-a impus în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 6-1 și bifează încă o finală în acest an, a treia, dar și prima de turneu Premier. 

Pe fondul unui joc agresiv al Mihaelei, presărat cu multe greșeli, Mertens a câștigat primul set cu 6-4. Lucrurile au stat diferit în setul secund, când Mihaelei i-au intrat din ce în ce mai multe lovituri și încrederea a crescut pe parcurs. Românca s-a impus cu 6-3 și a trimis meciul în decisiv, unde Mertens a avut ceva probleme la mâna dreaptă.

În aceste condiții, Mihaela nu a mai avut probleme și a obținut calificarea în finală după ce și-a adjudecat ultimul set cu 6-1.

Imediat după meci, Mihaela Buzărnescu a avut o reacție emoționantă.

,,E incredibil. Nu am crezut că se va întâmpla asta. Nu credeam că voi reuși să câștig nici măcar un meci. Și iată că sunt în prima finală Premier. Am încercat să fiu concentrată. Nu conta rezultatul. Mi-am spus `ai pierdut primul set, dar mai două la dispoziție`.

Ce mi se întâmplă mie aici înseamnă foarte mult. Nu credeam că voi mai putea ajunge la acest nivel. Sper să fiu un model pentru tinerii jucători. Niciodată nu trebuie să renunți, indiferent de vârsta pe care o ai”, a spus Buzărnescu.

În finală, Miki va juca împotriva grecoaicei Maria Sakkari (49 WTA), meciul fiind programat la miezul nopții.

Dacă va câştiga turneul, Buzărnescu va obţine 136.695 de dolari şi 470 de puncte. Dacă va pierde finala, ea va primi 72.835 de dolari şi 305 puncte.