ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Mihai Neamțu: ,,Corectitudinea politică are sânge pe mâini”

Autor: Mihai Neamțu

Un nou atentat terorist la Paris, cu victime. Din 2015 până astăzi, circa 250 de persoane inocente au fost ucise de jihadiști.

Corectitudinea politică şi-a dovedit limitele: cum să primești cu braţele deschise nişte indivizi care se angajează ca, imediat ce ajung în casa ta, să te înjunghie, să te calce cu maşina ori să te arunce în aer?

Nu e asta nebunie curată? Vi se pare OK să reacţionăm la barbarie doar cu niște emoticoane, fraze de tipul “Je Suis…”, luminițe nocturne și butaforii îndoliate? Crime îngrozitoare, precum cea de la Londra, vor continua să petreacă pe bătrânul Continent, mai ales dacă nu atacăm rădăcina răului. Fără leadership politic, cetățeni nevinovați vor fi omorâți precum niște miei duși la junghiere.

Se impune închiderea moscheilor finanţate cu petrodolari, iar predicatorii organizaţiilor islamiste radicale trebuie anchetați pentru incitare la terorism. Viața fiecărei persoane umane are o infinită valoare, indiferent de sex, IQ, religie sau culoarea pielii.

Violența din inima civilizaţiei trebuie stopată. ISIS poate fi înfrânt, cu o singură condiție: să recunoaștem inamicul și să-i declarăm război.