POLITICĂ

Mihai Neamţu, vicepreşedinte PMP: Vom relua demersurile pentru implementarea referendumului pentru un Parlament cu 300 de parlamentari şi alegerea primarilor în două tururi

PMP va relua, în sesiunea parlamentară de toamnă, demersurile pentru transpunerea în practică a referendumului din urmă cu 10 ani privind un Parlament cu 200 de membri, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al partidului, Mihail Neamţu.

“Acum 10 ani, aproape 7 milioane de cetăţeni români au cerut printr-un referendum un Parlament cu 300 de membri şi clasa politică a dat cu flit. Iniţiativa parlamentară a lui Eugen Tomac (n.r. – cu aceeaşi cerinţă) a fost respinsă. (…) Noi credem că în această nouă sesiune parlamentară vom putea convinge mai mulţi parlamentari că este momentul să restaurăm principiul suveranităţii poporului. Constituţia spune că suveranitatea poporului se exprimă şi prin referendum. (…) În această toamnă vom relua demersurile de validare a referendumului care are deja 10 ani vechime şi nu poate fi văzut doar ca un referendum consultativ”, a afirmat Neamţu într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că printre obiectivele PMP se numără alegerea primarilor în doua tururi de scrutin şi eliminarea pensiilor speciale.