DIN TRANSILVANIA

Mihai Sărmășan, consilier municipal PNL Bistrița:”Sper ca de anul viitor să începem un nou proiect pentru Bistrița.”

Consilierul municipal PNL Bistrița, Mihai Sărmășan, face o serie de propuneri la bugetul orașului pe anul 2019 care va fi votat astăzi într-o ședință extraordinară de Consiliul Local Bistrița:

“În mod normal, la final de decembrie, trebuia să avem bugetul aprobat şi planul de investiţii să fie operaţional, la început de an trebuiau realizate licitaţiile, iar astăzi să fie începute lucrările. Propunerile pe care le fac astăzi împreună cu colegii din #PNL, le-am făcut și în anul 2013, cu alți colegi de la aceea vreme şi ele au fost votate şi urmau să fie realizate în acel an.

De ce nu s-au realizat atunci sau în ultimii cinci ani? Altcineva trebuie să răspundă. Noi treaba ne-am făcut-o, bani au fost. Nu cred că mai trebuie să treacă ani pentru a avea puse la punct câteva obiective, cum ar fi:
1.Modernizarea Pieţei Decebal, locul unde mii de bistriţeni cumpără produse agroalimentare
2.Modernizarea Pădurii Codrişor, amenajarea râului Bistrița ca zonă de promenadă şi recreere
3.Modernizarea traseului format din străzile Decebal, A.Mureşanu, Năsăudului, Gr. Bălan
4.Finalizare lucrări la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu
5.Modernizare Şcoala Generală nr.4, a Liceului de Muzică, realizare sală de sport Şc. Generală Nr.1.
6.Modernizare zonă istorică. Reabilitare străzi Lupeni, I.L.Caragiale, Dogarilor, Kogălniceanu şi toate celelalte din arealul central. Îngroparea cablurilor pe întreaga zonă şi modernizarea pasajelor.
7.Începere realizare piste de biciclete. Cei aproximativ 80 km propuşi în strategia de dezvoltare a municipiului ar trebui realizaţi până in 2020. Suntem mult în urmă cu acest proiect.
8.Realizarea/amenajarea unor terenuri de sport în localităţile Unirea, Sărata, Slătiniţa, Ghinda, Viişoara
9.Realizarea unei zone de camping pentru turişti, participanţi la concerte
10.Elaborare studiu de oportunitate şi fezabilitate pentru valorificarea 3,2 ha teren aflate pe strada Zefirului, reabilitare sit poluat Uzina Termică

Sunt o parte din proiectele urgente ale oraşului. Mi-aş fi dorit ca ele să fi fost realizate înainte de a reveni în Consiliul Local. Sper să fie reabrobate propunerile respective şi sper ca de anul viitor să începem un nou proiect pentru Bistriţa.
#BistrițaÎnPrimulRând
#EtimpulBistriței”

sursa: Facebook Mihai Sărmășan