ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, POLITICĂ

Mihai Tudose – nominalizarea PSD + ALDE acceptată de Preşedinte

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut luni, 26 iunie a.c., o declarație de presă la finalul consultărilor cu partidele și formațiunile politice reprezentate în Parlamentul României:

“S-au încheiat consultările pe care le-am avut astăzi cu reprezentații partidelor parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Câteva concluzii: PSD și ALDE susțin că au în continuare o majoritate în Parlament. Aceste două formațiuni s-au prezentat împreună la consultări și au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose. Partidele din opoziție, în principal, nu au avut propuneri concrete pentru poziția de Prim-ministru și, din discuții, nici nu a rezultat că ar exista o înțelegere politică între partidele din opoziție.

Pe de altă parte, această criză prin care trecem, fiindcă este o criză politică, dăunează grav României, dăunează economiei românești, dăunează imaginii României în lume și opinia mea este, în această chestiune, că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem cât se poate de repede un nou Guvern, un Guvern care începe să rezolve problemele care au rămas nerezolvate, respectiv problemele care au apărut din cauza acestei crize, care a pornit din interiorul PSD-ului.

Așadar, luând în considerare toate acestea și având în vedere că este nevoie urgentă de un Guvern, îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor Prim-ministru, care va avea discuții în zilele următoare și se va prezenta cu o echipă guvernamentală în Parlament.

Eu solicit partidelor parlamentare, nu doar PSD și ALDE, să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni.

Vă mulțumesc!”

Reacţiile nu au întârziat să apară, criticat fiind PSD pentru nominalizare, dar şi Preşedintele Klaus Iohannis pentru acceptarea acestei soluţii. Premierului desemnat i se reproşează, printre altele, că a plagiat copios într-o lucrare menită să-i confere titlul de doctor, tiltu la care a renunţat mai apoi, cel mai probabil din aceste motive, apoi că are o serie de afaceri dubioase, că este un pion al serviciilor de informaţii şi, nu în ultimul rând, că este un apropiat al interesele ruseşti care se manifestă în spaţiul nostru.

“Mihai Tudose a absolvit în 1995 Facultatea de ştiinţe juridice a Universității Dimitrie Cantemir. Î n 2006 a urmat cursurile Colegiului Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2007 a obţinut un master în Politici Economice Europene la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, iar în 2010 a obținut diploma de Doctor în domeniul Științe Militare și Informații la Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazu” a SRI. Ulterior a renuțat la titlul de doctor, după ce s-a descoperit că o mare parte din lucrarea sa a fost copiată de la un comisar-sef de poliție, doctorand al  Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.”( sursa psnews)

“Cum sa fie integru un om care si-a cumparat lucrarea de doctorat, a avut ghinionul sa cumpere una plagiata si la un moment dat a cerut sa-i fie retras titlul de doctor?

Mi se pare o mostra de impostura, de incorectitudine, absolut incompatibile cu criteriile presedintelui.

Apoi, presedintele a declarat ca isi doreste un premier competent. As vrea si eu sa stiu ce dovada de competenta a dat dl Tudose in cele doua mandate de ministru pe care le-a avut pana acum? Cel putin prestatia din acest cel mai recent mandat i-a fost evaluata de dl Valcov la zero realizari. Zero.” ( ziare.com, Ioana Ene Dogioiu)