DIN TRANSILVANIA

Mii de bistrițeni la parada militară organizată de Ziua Națională. Foto și video

Mii de persoane, printre care foarte mulți copii și tineri, au participat duminică, 1 decembrie, la ceremonia militară și religioasă organizată de Ziua Națională în Garnizoana Bistrița. Ca și în anii anteriori,  cel mai așteptat moment al evenimentului l-a constituit defilarea militarilor și a tehnicii pe strada Dornei, cea mai veche stradă a municipiului, unde mulțimea de bistrițeni s-a înghesuit să prindă un loc cât mai bun de unde să vadă parada militară.

Sărbătoarea Zilei Naționale la Bistrița a debutat cu ceremonia militară și religioasă de lângă statuia poetului Andrei Mureșanu, autorul poemului ,,Un răsunet”, transformat apoi în Imnul Național al României. Un sobor de preoți a oficiat slujba religioasă, binecuvântând Armata României și eroii căzuți pe câmpurile de luptă, iar președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan a susținut o alocuțiune în care a evocat însemnătate zilei de 1 Decembrie.

A urmat depunerea unei coroane de flori la statuia poetului născut la Bistrița și parada militară urmărită cu sufletul la gură de miile de bistrițeni prezenți în centrul orașului. Rând pe rând, prin fața asistenței, au trecut 450 de militari, personal civil, voluntari şi 50 de mijloace tehnice specifice din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspecoratului de Jandarmi Judeţean  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Bistriţa”, Penitenciarului Bistriţa, Direcţiei Judeţene de Informaţii, Serviciului de Protecţie Civilă şi Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei, Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Poliţiei Locale a Municipiului Bistriţa şi Cercetaşii Bistriţeni.

La câteva ore după parada militară, bistrițenii au ieșit din nou pe străzile municipiului pentru a asista la retragerea cu torțe a militarilor, eveniment care a încheiat, la Bistrița, manifestările de Ziua Națională a României.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, mulţime şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, oameni în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, mulţime şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, persoane zâmbind, oameni mergând, oameni în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, mulţime şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, mulţime, cer şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, oameni în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, mulţime şi în aer liber