Militari ajutor Suceava
ACTUALITATE

Militari ai unui batalion unic în Armata României, specializat în cooperarea cu civilii, distribuie alimente și produse de igienă în județul Suceava

Militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili – militari) din Bucureşti distribuie miercuri şi joi 500 de pachete cu produse alimentare şi 500 de pachete cu produse de igienă persoanelor vârstnice din zonele afectate de coronavirus în judeţul Suceava – Salcea, Mitocu Dragomirnei, Pătrăuţi şi Bosanci.

Este a doua acţiune pe care militarii din Capitală o efectuează în decurs de o săptămână pentru populația din localităţi aflate în zona de carantină din judeţul Suceava.

Produsele au fost oferite de un donator care a dorit să rămână anonim.

Transportul şi distribuirea produselor sunt făcute de militari din Batalionul 1 CIMIC Bucureşti, în colaborare cu reprezentanţii autorităţilor locale, care au stabilit beneficiarii.

Batalionul 1 CIMIC (CIMIC = civil – military cooperation) este o unitate militară unică în Armata României, aflată în subordinea Statului Major al Forţelor Terestre şi specializată în domeniul cooperării civili – militari.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi interior

Batalionul a fost înfiinţat în anul 2001.

În cei 19 ani de existenţă, militari din cadrul unităţii au participat la mai multe misiuni internaţionale în Afganistan, Albania, Angola, Bosnia, Coasta de Fildeş, Congo, Georgia, Irak, Kosovo şi Sudan.

Activităţile de tip CIMIC contribuie la realizarea şi dezvoltarea cadrului de cooperare între instituţia militară, autorităţi centrale, locale şi populaţia civilă.

Misiunile principale includ coordonarea pentru înlăturarea efectelor produse în urma dezastrelor naturale sau industriale, acordarea de sprijin (asistenţă) autorităţilor civile, participarea în cadrul operaţiilor de sprijin al păcii şi sprijinul activităţilor privind protecţia civilă.