ACTUALITATE, LIFESTYLE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Militarii bistrițeni, de neînvins la concursurile aplicativ-militare de vară

Recent, în poligoane din județul Constanța, s-au desfășurat etapele finale, pe Forțele Terestre și pe Ministerul Apărării Naționale, a concursurilor aplicativ-militare de vară pentru unităţi de instrucţie, concursuri la care militarii Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” au obținut, ca și anii trecuți, rezultate de excepție.

Astfel, la sfârșitul lunii iunie, Batalionul 341 Infanterie ,,Constanţa din Topraisar a fost gazda concursurilor aplicativ-militare de vară pentru unităţi de instrucţie, etapa pe Forţele Terestre. La această competiţie, la care au participat opt loturi sportive ale marilor unități de instrucție din țară,  militarii au concurat în probele de duel de foc şi patrulă militară pe distanţa de 10 km, la masculin şi la feminin.

În urma desfăşurării probelor de concurs, militarii Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” au obținut locul I la proba de patrulă militară – feminin, locul II la proba de duel de foc-feminin, locul I la proba de patrulă militară—masculin și locul I în clasamentul general. Brigada 81 Mecanizată a fost urmată în clasamentul general de  Brigada 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa” și Brigada 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”.

În perioada 6-9 iulie, militarii bistrițeni au participat la etapa pe Ministerul Apărării Naționale a concursurilor militar aplicativ-militare de vară, desfășurată la Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”. În cadrul acestei etape, militarii Brigăzii  81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” au făcut parte din lotul Forțelor Terestre, alături de militari din alte mari unități de instrucție, lot care a dominat întrecerile, obținând locul I la patrulă militară, masculin și feminin, locul I la duel de foc-feminin, locul III la duel de foc-masculin și locul I în clasamentul general.

De precizat că loturile de patrulă militară, masculin și feminin, a Forțelor Terestre au fost constituite exclusiv din militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, Batalionul 812 Infanterie ,,Bistrița” și Batalionul 817 Artilerie ,,Petru Rareș” (Prundu Bârgăului), respectiv: Ștef Lenuța, Răzvanță Dana Maria, Hrișca Nicoleta, Dincu Denisa,  Bîrsan Bianca, Manga Gavril, Luci Vasile, Popandron Ioan, Hogiu Ionel, Moisan Dumitru, Tomoioaga Cristian și Bălan Marcel

Astfel, militarii bistrițeni au demonstrat, încă o data, că se numără printre cei mai buni sportivi militari din țară. Felicitări și mult succes la viitoarele competiții!

Cristina Rusu