ECONOMIC

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului față în față cu reprezentanţii din domeniul turismului şi cu cei ai mediului de afaceri românesc

La sediul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) s-au desfăşurat marţi, 9 august a.c, două şedinţe de lucru, cu reprezentanţii din domeniul turismului şi cu cei ai mediului de afaceri românesc.

Prima întâlnire a fost prezidată de ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu, alături de secretarul de stat, Lucian-Ioan Rus, cea de-a doua fiind condusă de secretarul de stat, Florin-Sergiu Dobrescu, alături de directorul general al Direcţiei Antreprenoriat şi Programe de Finanţare, Camelia Taină.

În cadrul primei şedinţe, pe agenda discuţiilor s-a aflat o serie de subiecte precum avantajele acordării voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sistemul privat. Pe lângă acestea, au mai fost abordate prevederile Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă referitoare la modul de întrebuinţare a fondurilor acordate, aspecte legate de impozitare, dreptul de autor şi drepturile conexe şi metoda de încasare a taxelor, stadiul implementării măsurii HoReCa 2, elaborarea planului de acţiuni aferent Hotărârii de Guvern nr. 571/2019 privind strategia de dezvoltare a sectorului balnear şi altele.

Referitor la demersurile întreprinse în vederea organizării târgurilor de turism şi a schemei de minimis, ministrul antreprenoriatului şi turismului a invitat persoanele interesate să participe la întâlnirile de consultare alături de membrii consiliului de brand naţional.

Proiectul de ordin privind modalitatea de avizarea a Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor (OMD) de către MAT se află în consultare publică, urmând să fie aprobat în cel mai scurt timp.

Cea de-a doua şedinţă a fost cu reprezentanţii mediului de afaceri autohton şi a avut ca scop clarificarea unor aspecte ce vizează implementarea programelor lansate de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului. S-au dezbătut subiecte care ţin atât
de partea financiară, cât şi de procedurile care trebuie implementate şi respectate în cadrul programelor.

Cele două întâlniri fac parte din seria consultărilor lunare, iniţiată de ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu, fiind stabilite pentru fiecare zi de marţi din a doua săptămână a lunii.

Biroul Comunicare şi Protocol