OPINII

Ministerul danez al culturii cere televiziunii și radioului de stat să evidențieze rădăcinile creștine ale țării

Autor: Emil Borcean

Este binecunoscut faptul că BBC – corporația britanică de stat pentru informarea publicului larg – promovează fără încetare linia ideologică „progresistă”, reducând în mod drastic referințele la cultura tradițională din Marea Britanie. Însă această tendință, specifică tuturor canalelor guvernamentale de informare din Europa occidentală, poate fi reversată; danezii au demonstrat că acest lucru este posibil.

Ministerul danez al culturii a transmis recent radioului danez contractul oficial guvernamental pentru 2018-2023, în care se anunță unele reduceri bugetare destul de semnificative, care au dus la pierderea a aproximativ 400 locuri de muncă. Dar acesta nu este cel mai important aspect al contractului.

Radiodifuziunea daneză a primit un nou set de linii directoare. Acesteia i se cere să suțină moștenirea culturală nativă a Danemarcei în programele radio pe care le va realiza de acum înainte, și să sublinieze rolul fundamental al creștinismului în societatea daneză. Radioul danez are sarcina de a clarifica faptul că societatea daneză se bazează pe principiile democrației, care își au rădăcinile în creștinism.

Contractul emis pe 18 septembrie de Ministerul Culturii din Danemarca include propuneri precum:

Radioul danez „trebuie să își consolideze oferta privind valorile culturale, democratice și istorice din societatea daneză, inclusiv o diseminare clară a culturii daneze și a patrimoniului cultural danez. Trebuie să fie clar, în programele și platformele difuzate de Dansk Radio, că societatea noastră se bazează pe guvernare din partea cetățenilor, înrădăcinată în creștinism.”

Dansk Radio trebuie să ofere tuturor cetățenilor acces liber la un conținut divers și versatil, care să sprijine imparțial capacitatea cetățenilor de a lua măsuri prin intermediul guvernului poporului danez, și care să întărească limba și cultura daneză”.

Acest contract a renunțat, de asemenea, la accentul pus în acordul precedent asupra „integrării” multiculturale, o decizie care i-a înfuriat pe reprezentanții Stângii, cum ar fi Partidul Popular Socialist.

Această schimbare este remarcabilă, mai ales dacă luăm în considerare faptul că multe țări nordice au adoptat cu tărie secularismul radical, globalismul și feminismul ca noua lor religie de stat. Schimbarea din Danemarca denotă un reflux treptat al stângii progresiste în toate țările nordice, așa cum se poate vedea în Suedia după rezultatul obținut de partidul Democrații Suedezi la ultimele alegeri parlamentare, precum și în întreaga Europă.

Chiar și partidele tradiționale de stânga din Danemarca se îndreaptă spre dreapta când vine vorba de imigrație. Social-Democrații de centru-stânga, cel mai mare partid din Danemarca, au anunțat deja că nu vor forma o coaliție cu niciunul dintre părtidele aflate la stânga lor, cu care s-au aliat în mod tradițional de-a lungul timpului. Social-Democrații și-au schimbat poziția cu privire la imigrație și acum susțin controlul strict al frontierei și al imigrației.

Responsabilă pentru această schimbare a accentului, de la „integrare” la „moștenirea creștină”, a fost formațiunea conservatoare Partidul Danez al Poporului (Dansk Folkeparti, DF), al doilea cel mai popular partid din țară. Dansk Folkeparti a avut un succes remarcabil în modelarea politicilor publice.

Purtătorul lor de cuvânt, Mortin Marinus, a declarat publicației daneze Politiken: „Formularea din prezent este mai strictă față de cea anterioară, care doar cerea radiodifuziunii daneze să recunoască moștenirea culturală creștină. Noi am fost de opinie că acea formulare era prea slabă. De aceea am insistat asupra specificării din prezent, care arată clar că Dansk Radio trebuie să prezinte patrimoniul cultural creștin într-o măsură mai mare…“

Noul contract guvernamental este extrem de explicit cu privire la prioritățile sale mai conservatoare, declarând fără echivoc că „Dansk Radio trebuie să pună un accent deosebit pe rolul său de inițiator și mediator al artei și culturii daneze și al patrimoniului cultural danez, inclusiv al patrimoniului creștin”.

Exprimarea „kristne kulturarv”, tradusă ca „moștenire creștină”, ​​este repetată de cinci ori în contract, alături de inițiative civice cum ar fi păstrarea culturii și educația publicului.

Danezii consideră că o recuperare a moștenirii creștine este necesară pentru apărarea împotriva progresivismului distructiv și a islamizării societății, care erodează caracterul distinctiv danez. Această preocupare se reflectă în numeroase părți din Europa, un continent considerat odată ca fiind ireversibil de-creștinat. Cetățenii recunosc treptat necesitatea creștinismului, în lupta de a menține unitatea și stabilitatea națională.

Danezii recunosc că simpla închidere a frontierelor și stoparea imigrației nu este suficientă. Ei înțeleg că, pentru o protecție eficientă împotriva multiculturalismului și a schimbărilor demografice, este necesar să-și recapete cultura și tradițiile, adică ceea ce le conferă identitatea daneză.

Copiii din ghetourile musulmane sunt învățați în școli despre valorile daneze, inclusiv despre tradițiile creștine, cum ar fi Crăciunul și Paștele. Dacă părinții își exclud copiii din această inițiativă educațională, ei pierd o serie de beneficii financiare din partea statului.

Stânga progresistă este în mod firesc opusă acestor măsuri, susținând că are loc o încălcare a libertății religioase. Ei nu înțeleg faptul că este imposibil de separat religia de cultură, iar dacă se dorește cu adevărat integrarea copiilor musulmani în cultura daneză, atunci aceștia trebuie să înțeleagă ce anume a format-o.

Religia, de orice fel, nu este doar o convingere personală și privată, ea are o semnificație culturală imensă. Cultura provine, inevitabil, dintr-un ideal suprem, care dă sensul fundamental al existenței umane; fără acest ideal nu există coerență, iar cultura încetează să existe. În Europa, baza culturală fundamentală este creștinismul.

Musulmanii se pot închina după cum doresc în Danemarca și își pot practica tradițiile așa cum doresc, cu câteva excepții, cum ar fi mutilarea genitală feminină. Cu toate acestea, ei trebuie să facă acest lucru ca cetățeni danezi. Pentru a fi cetățeni danezi, ei trebuie să înțeleagă și să respecte elementele identificatoare care determină cultura daneză. Pentru a face acest lucru, ei trebuie să înțeleagă și să aprecieze, fără a accepta neapărat la nivel personal, faptul că aceste elemente identificatoare sunt de natură creștină.

În centrul acestei situații este creștinismul. Acest lucru se întâmplă și în alte părți din Europa, în special în țările foste sovietice. Oamenii își dau seama că globalizarea multiculturală are efectul deliberat de a șterge națiunile. Lupta împotriva acestui fenoment începe nu numai prin mijloace politice, ci și prin recuperarea culturii.

sursa: https://www.mercatornet.com/features/view/heres-something-surprising-from-the-state-of-denmark/21753,http://inliniedreapta.net/stire/ministerul-danez-al-culturii-cere-televiziunii-si-radioului-de-stat-sa-evidentieze-radacinile-crestine-ale-tarii/