Ministerul Muncii va plafona indemnizaţiile pentru creşterea copilului

Ministerul Muncii doreşte plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, a declarat ministrul Lia Olguţa Vasilescu care a mai subliniat că scoaterea plafonului a generat „un haos generalizat” şi că „probabil cea mai potrivita (indemnizaţie, n.n.) va fi undeva la 8.000 lei, care este o suma foarte corecta”.

„Este de fapt o înşelătorie a statului român ceea ce sigur că nu putem să acceptăm. Beneficiarii în plată în luna martie – până la 1.233 lei sunt 108.438 de beneficiari, deci cei mai mulţi. Între 1.234 – 3.400 lei sunt 39.700, între 3.400 – 5.000 lei sunt 5.478, între 5.000 – 10.000 sunt 3.504, iar peste 10.000 sunt 623. Cu această plafonare pe care o vom face nu vom afecta foarte multe persoane din România, dar în mod clar, cei care au bulversat sistemul şi ne-au pus să plătim astfel de sume vor trebui să se limiteze la ceea ce le permite”, a mai spus aceasta.

„Să iei 35.000 euro timp de doi ani de zile de la statul român doar pentru că ai un copil în creştere este mult prea mult. Nu există aşa ceva în toată această lume”, a adaugat Olguta Vasilescu. notificând faptul că unii au transformat acest lucru într-o adevărată industrie „pentru că, faţă de anul trecut unde până la jumătatea anului am plătit o sumă, aceeaşi sumă de bani am plătit-o acum în primele trei luni de zile”, a conchis ministrul Muncii.

 

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.