ACTUALITATE

Miniștri Guvernului Orban sunt audiați în Parlament

Audierile miniștrilor din cabinetul Orban sunt în desfășurare. Astăzi și mâine parlamentarii vor aviza propunerile pentru funcțiile de ministru. Până la această oră au trecut de votul comisiilor propunerile de la Ministerul Fondurilor Europene și de la Cultură.

15.30. Marcel Vela, propunerea pentru ministerul de interne a primit aviz favorabil.

Actualizare 13:15. Florin Cîțu a primit aviz negativ de la Comisiile pentru buget ale Camerei Deputaților și Senatului, după un vot de egalitate: 19 voturi „pentru” și 19 „împotrivă”.


Actualizare 13:10. Parlamentarii din Comisia de Cultură i-au dat lui Bogdan Gheorghiu aviz favorabil: 15 voturi „pentru”, 5 voturi „împotrivă” și 6 abțineri.


Actualizare 12:15. În urma audierii din comisia de specialitate din Parlament, Victor Costache a primit aviz favorabil – 14 voturi „pentru” și 4 abțineri. Acesta este propunerea PNL pentru funcția de ministru al Sănătății.

Actualizare 11:00.  Ioan Boloș a primit aviz pozitiv din partea Comisiilor reunite pentru afaceri europene ale Camerei Deputaților și Senatului: 21 de voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă și 6 abțineri.

Eugen Teodorovici a cerut, marţi, în timpul audierii propunerii PNL pentru Ministerul Fondurilor Europene Marcel Boloş, consemnarea unui vot favorabil din partea sa. Acesta a părăsit şedinţa comisiei de audiere, pentru a participa la alte comisii parlamentare.

Victor Ponta a cerut şi el consemnarea unui vot „pentru” în comisia reunită.


Actualizare 10:00: Ludovic Orban asistă la audierile miniștrilor propuși. De altfel, el a stat lângă Ioan Boloș și Victor Costache în timp ce au fost audiați.


Miniștrii propuși în Guvernul Orban vor fi audiați, marți și miercuri, în comisiile parlamentare, între orele 9.00 și 15.00, potrivit programului oficial. Votul pentru învestirea noul Executiv este programat să aibă loc într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00.

Prin urmare în ședințele Comisiilor parlamentare de specialitate reunite de marți vor fi audiați:

9.00 – Ioan Marcel Boloș, ministrul propus al Fondurilor Europene, audiat marți în ședința Comisiilor reunite pentru afaceri europene ale Camerei Deputaților și Senatului.

10.00 – Victor Costache, propus la Ministerul Sănătății, va fi audiat, marți, ora 10.00, în Comisiile reunite pentru sănătate.

11.00 – Florin Cîțu, propus ministru al Finanțelor, audiat marți în Comisiile pentru buget ale Camerei Deputaților și Senatului.

12.00 – Bogdan Gheorghiu, propus ministru al Culturii, urmează să fie audiat, miercuri, în Comisiile reunite pentru cultură ale Camerei Deputaților și Senatului.

13.00 – Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării, va fi audiat marți în Comisiile reunite pentru apărare.

14.00 – Marcel Vela, propus pentru portofoliul Interne, va fi audiat, marți, în Comisiile reunite pentru apărare ale Parlamentului.

15.00 – Adrian Nechita Oros, nominalizat ministru al Agriculturii, va fi audiat, marți, la ora 15.00, în Comisiile reunite pentru agricultură

15.00 – Costel Alexe, propus la Ministerul Mediului, va fi audiat în Comisiile reunite pentru Mediu ale Parlamentului.

Miercuri vor fi audiații următorii:

9.00 – Ionuț Stroe, propus la Ministerul Tinererului, va fi audiat, miercuri, în ședința comisiile reunite pentru învățământ, ştiinţă, tineret şi sport ale Camerei Deputaților și Senatului.

10.00 – Monica Anisie, propusă la Ministerul Educației, va fi audiată în Comisiile reunite pentru învățământ.

11.00 – Virgil Popescu, propus ministru al Economiei, audiat miercuri în Comisiile economice reunite ale Parlamentului.

12.00 – Ion Ștefan, propus la Ministerul Dezvoltării, va fi audiat, miercuri, în Comisiile reunite pentru administrație publică.

13.00 – Bogdan Aurescu, nominalizat la Ministerul de Externe, este programat pentru audieri în Comisiile reunite pentru politică externă, miercuri.

14.00 – Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, va fi audiată, miercuri, în Comisiile reunite pentru Muncă și comisiile reunite pentru drepturile omului.

15.00 – Cătălin Predoiu, propus la Ministerul Justiție, va fi audiat miercuri în ședința a patru comisii reunite și anume juridică, cea de constituționalitate, cea pentru cercetarea abuzurilor și cele pentru drepturile omului.

15.00 – Lucian Bode, nominalizat la Ministerul Transporturilor, va fi audiat în comisiile reunite pentru transporturi și cele reunite pentru comunicații, tot miercuri.

Sursa: Mediafax