ECONOMIC

Ministrul agriculturii s-a întâlnit cu reprezentanții fermierilor pentru a găsi soluţii la epidemia de pestă porcină

Având în vedere aspectele problematice ale sectorului de creștere a suinelor, în special epidemia de pestă porcină africană, Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a  organizat astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții fermierilor pentru a găsi împreună soluții concrete de ieșire din situația gravă în care ne aflăm.

În acest moment, mai sunt doar două județe care nu se află în zona roșie a epidemiei de pestă porcină, respectiv județele Bistrița și Suceava!

Principalele subiecte de discuţii cu reprezentantii sectorului vizeaza Ordinul nr. 538/2019 pentru stabilirea dimensiunilor şi a tipurilor de exploataţii de suine pe teritoriul României, situația evoluției Pestei Porcine Africane(PPA) pe teritoriul României, proiectul de Ordin pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de suine.

La intalnire participa Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România, Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România, Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin, Asociația Crescătorilor de Suine Autohtone Mangalița și Bazna s.a. De asemenea, sunt prezenti si presedintele ANSVSA, Nagy Laszlo Csutak și Conf. Univ. Dr. Viorel Andronie, Președintele Colegiul Medicilor Veterinari din România.