ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, în vizită la Brigada 81 Mecanizată ,,Grigore Bălan”. Foto

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a făcut o vizită la Bistrița și a participat alături de şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul Ovidiu Uifăleanu şi comandantul Diviziei 4 Infanterie „GEMINA”, general Ovidiu Pop, la o întâlnire cu efectivul Brigăzii 81 Mecanizată ,,Grigore Bălan” .
Ministrul a discutat cu militarii Brigăzii 81 Mecanizată ,,Grigore Bălan” despre anul de instrucţie care este în plină desfăşurare şi le-am urat succes în misiunile viitoare. În discuţiile purtate cu echipa militară de conducere, Fifor a spus că a analizat activităţile de perspectivă din garnizoana Bistriţa şi participarea structurilor din cadrul MApN la activităţile din garnizoană.

,,Noi, ca ţară membră NATO şi în parteneriatul strategic cu Statele Unite pe care îl avem, suntem, desigur, extrem de atenţi şi de preocupaţi de ce se întâmplă la Marea Neagră. Considerăm că România este cel mai important pilon şi furnizor de securitate la Marea Neagră în momentul de faţă, tocmai de aceea şi întărim capacităţile acestea. Desigur, nu am să comentez eu ce spune preşedintele Putin sau ce spun oficialii ruşi. Noi ştim că avem un program foarte bine gândit pentru a demonstra oricând că suntem pregătiţi aici, la Marea Neagră, ca alianţă militară. Toate capacităţile noastre sunt operaţionale în momentul de faţă şi, prin programele majore de înzestrare pe care le avem, continuăm să mărim capacitatea de apărare şi de descurajare pe care Armata României o are la Marea Neagră”, a spus Fifor.

Fotografia postată de Fifor Mihai.

Brigada 81 mecanizată ,,Grigore Bălan” este continuatoarea tradiţiilor istorice ale Regimentului 81 Infanterie „Dej” şi ale Regimentului 223 Mecanizat „Bobâlna”.

,,Deseori suntem întrebaţi pentru ce trebuie efortul acesta pe care ţara îl face pentru a aloca 2% Armatei Române. Numai cine nu vrea să vadă cu mare atenţie ce se întâmplă în lume în momentul de faţă nu înţelege lucrul acesta. Trăim vremuri complicate, odată cu anexarea Crimeei în 2014 de către Federaţia Rusă. Practic, ne învecinăm cu Federaţia Rusă la Marea Neagră şi vreau să vă spun că se poartă un război hibrid destul de intens, pe care şi România îl resimte. Nu mai vorbesc de războiul cibernetic, există şi acesta. Armata României este pregătită să facă faţă acestor provocări şi zicem că facem faţă cu brio în momentul acesta”, a mai declarat Fifor.

Fotografia postată de Fifor Mihai.

Fotografia postată de Fifor Mihai.

Fotografia postată de Fifor Mihai.

Fotografia postată de Fifor Mihai.

Fotografia postată de Fifor Mihai.