ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, la Carei: 25 Octombrie este și un simbol al sacrificiului românilor pentru apărarea ființei naționale

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost prezent la manifestările organizate de Armata Română de la Carei. După ce a participat la evenimentele din București alături de președintele Klaus Iohannis, ministrul a ajuns în jurul orei 13.30 la Satu Mare. Ministrul a avut o serie de întâlniri cu personalități locale, iar de la ora 15 a fost prezent în municipiul Carei.
Nicolae Ciucă: Astăzi, condițiile deosebite cauzate de pandemia COVID-19 nu ne vor împiedica să sărbătorim Ziua Armatei României, să ne arătăm prețuirea pentru personalul Armatei României, militari și civili deopotrivă. Astăzi este doar una din ocaziile în care le recunoaștem și le apreciem activitatea neobosită în slujba Țării și a cetățeanului.
În același timp, nu trebuie să uităm că 25 Octombrie este și un simbol al sacrificiului românilor pentru apărarea ființei naționale în cele mai grele momente ale istoriei, pentru independența și integritatea țării noastre.
Militarii Armatei României de astăzi continuă tradițiile și poartă cu mândrie drapelul tricolor în teatrele de operații din afara teritoriului național, îndeplinind cu profesionalism și dăruire toate misiunile încredințate, alături de aliați și parteneri.
Trebuie să cinstim trecutul dar să privim către viitor.
Am spus de nenumărate ori ca cea mai importantă resursă de care dispune Armata României este resursa umană. Trebuie să pregătim noua generație, cu resursele și viziunea de astăzi, pentru a gestiona resursele și provocările de mâine!
Investim în viitor și aici este important să înțelegem că resursa umană și înzestrarea cu tehnică și tehnologie militară merg mână în mână și trebuie să avem programe de înzestrare și instruire coerente, coordonate și sincronizate.
Dragi militari, Ziua Armatei României constituie, pentru toți românii, ocazia de a vă arăta prețuirea noastră, de a vă mulțumi pentru modul în care îndepliniți misiunile, pentru devotamentul și profesionalismul dumneavoastră.
La mulți ani Armatei României!
Foto: Vali Mada.