ACTUALITATE, POLITICĂ

Ministrul de interne, Lucian Bode: E datoria noastră să fim acolo unde oamenii au nevoie de noi!

Ministrul de interne, Lucian Bode, a participat astăzi la ședința de evaluare a activității desfășurate în anul 2020 de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. Într-o postare publică, ministrul a subliniat importanța implicării instituției pe perioada pandemiei și a reprezentării în misiunile internaționale sub egida NATO, a Organizației Națiunilor Unite sau a Uniunii Europene.
Lucian Bode: Militarii acestei importante instituții au fost încă de la început, alături de polițiști, pompieri, paramedici, piloți, în prima linie în lupta cu un inamic comun, SARS-COV-2.
Chiar dacă protejarea cetățenilor a presupus anumite restricții, am convingerea că românii au înțeles că am fost cu toții de aceeași parte a baricadei și că toate aceste măsuri au salvat vieți.
Totodată, pentru a preveni criminalitatea, am solicitat astăzi Jandarmeriei Române să implementeze o serie de măsuri în colaborare cu Poliția Română, care au ca obiectiv o prezență activă în stradă, în special în zonele cu potențial criminogen.
Consider că trebuie să acordăm o mare atenție unităților de învățământ pentru a preîntâmpina orice situație de risc și pentru a asigura un climat de siguranță adecvat.
E datoria noastră să fim acolo unde oamenii au nevoie de noi!
Un alt aspect important legat de activitatea Jandarmeriei Române este reprezentat de misiunile internaționale sub egida NATO, a Organizației Națiunilor Unite sau a Uniunii Europene. Știu că de-a lungul timpului Jandarmeria Română și-a câștigat aprecierea și respectul partenerilor internaționali, prin profesionalism, perseverență și rigoare.
În ceea că mă privește, voi apăra în orice moment onoarea hainei militare și voi susține orice inițiativă menită să aducă plus valoare atât condițiilor de muncă ale jandarmilor, cât și climatului de siguranță publică.
Însă, atunci când voi constata derapaje, acțiuni sau comportamente care nu fac cinste uniformei militare, voi fi intransigent și voi cere măsuri imediate împotriva celor vinovați.
Voi rămâne alături de toți jandarmii integri și profesioniști care prin acțiunile lor respectă statul de drept și sunt în interesul cetățenilor.
Felicitări pentru munca depusă in anul 2020 și mult succes în viitoarele misiuni!