EDUCAŢIE/CULTURĂ

Ministrul Educației: Luăm în calcul chiar organizarea în luna iulie a consursului pentru directori

Examenul pentru posturile de directori și directori adjuncți de școală va fi unul național și va fi organizat, cel mai probabil, în luna iulie, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro. Examenul va avea avea două probe, potrivit ministrului, acesta susținând că urmează consultări cu partenerii educaționali.

Prima probă va fi o probă scrisă „cu subiecte unice și relevante”, a precizat ministrul.

„Profesionalizarea guvernanței școlilor în sistemul românesc de învățământ este un obiectiv major în proiectul România Educată. Drept răspuns la întrebarea referitoare la perioada în care se pot organiza (n. red. concursurile pentru funcțiile de directori și directori adjuncți de unități de învățământ), luăm în calcul chiar organizarea în luna iulie a acestui concurs, luăm în calcul, pentru că vor fi două etape, cel mai probabil. Urmează să avem consultări cu toți partenerii de dialog, cert este că prima etapă va fi un examen național scris, cu subiecte unice și relevante”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Declarația vine după întâlnirea de la Cotroceni, cu președintele Iohannis. În urma acesteia, comunicatul Administrației Prezidențiale arată că:

„O altă temă de discuție a vizat nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar. În acest sens, în perioada următoare, Ministerul Educației va stabili metodologia și criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți.”