economie măsuri Florin Cîţu execuţie bugetară
ECONOMIC

Ministrul Finanțelor spune că IMM Invest ”funcționează perfect”

​​IMM Invest este singurul program prezentat de guvernul PNL pentru a ajuta economia românească. E şi foarte popular însă problemele sunt multe și variate.

În prima fază, guvernul a creat o platformă electronică de înscriere care a clacat după doar câteva minute de utilizare. S-a revenit după vreo 10 zile cu o platformă îmbunătățită care a rezistat solicitărilor. Mai exact, în perioada 28 aprilie – 14 mai au fost înregistrate 96.240 de cereri și au fost aprobate 12 credite. Da, „Cel mai mare program de sprijinire a IMM-urilor din ultimii 30 de ani” cum îl numea ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a reușit să acorde doar 12 credite. Practic, economia e salvată, România a trecut de criza economică. În acelaşi timp, ministrul spune că sunt de fapt aprobate mult mai multe cereri de către bănci.

Ministrul de Finanțe a răspuns numeroaselor critici pe pagina personală de Facebook:

”Am discutat cu mai multe bănci pentru a avea o imaginea reală. Cifrele apar în aceste zile, dar pot să vă dau o informație. La o singura banca erau DEJA 1000 de cereri aprobate! Doar la o banca. TOATE băncile din sistem participă la acest program. Programul IMM Invest este un succes și funcționează perfect. Așa cum am spus, dacă o să fie nevoie, iau în calcul creșterea plafonului de garantare. #RomâniiTrebuieSăȘtie. P.S. La start-up nation a trebuit să pun eu bani la rectificare să plătesc facturi restante de doi ani de zile ale țeparilor de la PSD.” – a scris ministrul Finanțelor.