ACTUALITATE

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini: Comunitatea românească este cea mai numeroasă, cel mai bine integrată

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, speră că în mandatul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene se vor rezolva mai multe probleme economice.

Într-un interviu pentru Radio România Actualităţi, el spune că Europa trebuie să se întoarcă spre valorile familiei. El a mai adăugat că apreciază contribuția românilor care muncesc legal în Italia şi că intenţionează să-i sancţioneze şi să-i izoleze pe infractorii care ar păta imaginea românilor din această ţară.

“Sper că va reuși să închidă jocuri începute de ani de zile pe dosare economice în primul rând pentru că o problemă urgentă este munca, ocuparea forței de muncă, schimbul comercial, turismul, agricultura, pescuitul, dar suntem popoare asemănătoare și guverne prietene. Europa nu poate să reprezinte doar o piață, bancă, finanțe, afaceri, trebuie să se întoarcă și spre valorile umane și ale familiei”, a precizat Matteo Salvini.

În privinţa contribuţiei celor peste 1,2 milioane de români care trăiesc în Italia, Matteo Salvini a menţionat: “Ca ministru pot să confirm ceea ce cunoșteam încă dinainte, că este comunitatea cea mai numeroasă, cel mai bine integrată din punct de vedere economic, cultural, comercial și munca mea este ca în fiecare zi să protejez marea majoritate de români, oameni de treabă, izolând și pedepsind acei puțini infractori care reușesc să păteze percepția acestor peste un milion de persoane”.