Mircea Cărtărescu: ,,Ne-am întors la prigoana din anii `50″

,,Scriam de curând că ne-am întors la ceaușism. M-am înșelat: ne-am întors la prigoana din anii `50, ai dictaturii proletariatului. Primul proces politic se va petrece curând: europarlamentarul Cristian Preda a fost chemat în fața consiliului de onoare al ordinului Steaua României, acuzat fiind de defăimarea țării. Cine sunt acuzatorii? Membri de frunte ai PSD, între care un condamnat penal cu suspendare (halal onoare!) Sunt solidar cu Cristian Preda și sper sa fim solidari cu toții, că nu mai e de glumă”, a menționat pe facebook scriitorul Mircea Cărtărescu.

România va fi invitată specială a Târgului de carte de la Leipzig, care începe joi, 15 martie, și va dura până duminică 18 martie. Cu această ocazie, mai multi scriitori români au fost intervievați de presa germană despre starea de spirit din țara noastră.

,,Dacă politicul va reuși să subordoneze justiția, atunci nu vom reuși să eliminăm niciodată cleptocraţia”, a declarat Cărtărescu, pentru Deutschelandfung.

La Leipzig s-a deschis Târgul Internaţional de Carte. Până duminică, 18 martie, îşi prezintă aici peste 2.600 de expozanţi producţiile editoriale. Invitata de onoare este anul acesta România – care în urmă cu 20 de ani, în 1998, a mai avut această onoarea.

Dintre cei 300.000 de vizitatori aşteptaţi, mulţi vor asista la manifestările publice la care vor fi prezenţi aproximativ 50 de autori din România.

Între autorii invitaţi se află: Mircea Cărtărescu, Varujan Vosganian, Cătălin Mihuleac, Herta Müller, Matei Vişniec, Filip Florian, Gabriela Adameşteanu, Norman Manea şi mulţi alţii.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.