Mircea Hava, primar Alba-Iulia: Accesarea de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană este „specialitatea casei”

Primăria Alba Iulia a accesat fonduri europene de aproximativ 40 mil. lei (8,4 mil. euro) pentru reabilitarea termică şi reducerea consumului energetic pentru 13 din cele mai mari blocuri din muncipiu.

Fondurile nerambursabile necesare pentru realizarea proiectelor sunt alocate din bugetul regional al POR 2014-2020, Prioritatea de investiţii 3.1A. Beneficiarii proiectelor sunt peste 2.100 de oameni din Alba Iulia, care trăiesc în cele 1.215 apartamente.

„Prin contractele semnate azi, beneficiile Europei se simt clar și au un destinatar mai bine definit ca oricând: albaiulianul. Fie că vorbim de locuitorii M-urilor, de lângă Cetate sau de cei din MV-urile de la stadion, toți vor trece la nivelul următor de confort. Anveloparea celor 13 blocuri, dincolo de costurile reduse de la proiect la exploatare, are puterea de a mai schimba ceva în bine: valoarea imobiliară, dar și estetica, trecând de la suportabil, la agreabil.
Grija pentru seniorii orașului e pe același palier de priorități cu crearea de spatii de locuit modern și confortabile pentru sute de familii din oraș. Prin modernizarea „Centrului de zi pentru vârstnici” avem o dublă satisfacție: înrolăm unul dintre cele mai bune proiecte sociale locale într-o transformare totală, de la structură până la partea medicală și vom stimula interacțiunea socială pentru un plus de 400 de beneficiari. Adăugați o serie de servicii noi, adaptate și garantate de profesioniști: consult medical, kineto, psiholog, sală de gimnastică sau terapie ocupațională. E un loc cu o identitate aparte, în care timpul se transformă în unul de cea mai bună calitate.
Pentru că accesarea de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană este „specialitatea casei” la Alba Iulia: asta am facut în ultimii ani, asta facem și acum si, în ceea ce mă privește, asta voi face și pe viitor.
“, a declarat primarul municipiului, Mircea Hava.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.