DIN TRANSILVANIA

Mircea Hava, primar Alba-Iulia după 1 Decembrei: . “Câte 100 de mulțumiri cel putin, pentru fiecare român care a vrut să fie de 1 Decembrie la Alba Iulia”. Foto.

Primarul din Alba-Iulia a adresat un mesaj de mulţumire tuturor participanţilor care au sărăbtorit Centenarul la Alba-Iulia. Mircea Hava a adresat totodată şi un mesaj pentru situaţia neplpcută creată în urma aglomeraţiei din zona oraşului.

“Primul cuvânt după o zi care m-a lăsat fără cuvinte: mulțumiri! Pentru bucuria împărtășită și pentru că ați transformat orașul în cea mai mare cetate a celor care-și iubesc țara. Câte 100 de mulțumiri cel putin, pentru fiecare român care a vrut să fie de 1 Decembrie în Cealaltă Capitală, la Alba Iulia. Alte 100 pentru fiecare dintre voi, care ați ales să înfruntați gerul și să întâmpinați viitorul, aici, în Cetate. Evident că n-au fost toate roz și că, nefiind o mașinărie perfectă ci tot o mână de oameni, organizatorii s-au confruntat cu o situație unică în ultima sută de ani. Am avut forța de a atrage, dar, din păcate, s-a distribuit cu greutate retragerea simultană a celor prezenți la Alba Iulia. O situație pentru care prefer să nu acuz, ci să sper că nu vor mai trece 100 de ani pentru a putea folosi o facilitate precum autostrada. Peste 13 000 de mașini și două benzi pentru orice ieșire din orașele României nu pot fi compensate de niciun efort uman sau zeci de autobuze. Cui datorăm asta nu ține loc de regret pentru normalitatea cu care lucrurile s-ar fi derulat dacă existau condițiile potrivite. Mă bucur însă că am găsit înțelegere, răbdare și, cel mai mult, o stare de spirit greu de exprimat în cuvinte: spiritul românesc în esența lui, asta am avut, de Centenar, la Alba Iulia. Vă mulțumesc, încă o dată și mă înclin, cu respect! La multi ani, frați români! România are viitor!”, a menţionat pe pagina de Facebook primarul Hava.