LIFESTYLE

Mișcarea de dimineață în Parcul Natural Vânători Neamț!

Imagini foarte frumoase cu o turmă de zimbri în libertate într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț, într-o filmare realizată de specialiștii Romsilva aflați într-o acțiune de monitorizare.
Cel mai mare animal european de pe uscat, zimbrul are o greutate de până la 920 de kilograme, în cazul masculilor, și de până la 640 de kilograme, în cazul femelelor.
Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea.
Dispărut din România 🇷🇴 timp de aproape două secole, zimbrul a fost reintrodus în fauna țării în 1958, când au fost aduse primele exemplare din Polonia 🇵🇱. Ulterior, au fost aduse alte exemplare tot din Polonia și, treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri, unul din acesta fiind acum Parcul Natural Vânători Neamț.
În Parcul Natural Vânători Neamț sunt în prezent, în libertate, 45 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate.
Romsilva – Parcul Natural Vanatori Neamt e unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.
Parcul natural este inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, fiind singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.