POLITICĂ

Mișcarea Romania Împreună condamnă orice formă de enclavizare politică sau etnică. Dacian Cioloș: UDMR ar trebui să nu mai speculeze slăbiciunea PSD

România are datoria de a avea grijă de toți cetățenii săi, indiferent de naționalitate, religie sau zona în care locuiesc. Proiectele de lege promovate zilele acestea prin care se propun enclavizări sunt pretextul unei eliberări etnice. Ne aflăm în momentul în care o forță politică se folosește de slăbiciunea puterii de la București pentru a-și promova un proiect care pune în disonanță cetățenii României. Este inadmisibil un astfel de comportament politic pentru orice politician responsabil.

„România este o țară care aparține fiecărui cetățean român. Suferim cu toții din aceleași motive, ne confruntăm cu aceleași probleme. Județele cu populație majoritar maghiară primesc de la bugetul de stat mai mult decât dau. Dar asta nu înseamnă altceva decât că o posibilă enclavizare ar afecta cetățenii acestor județe. Politica oportunistă este mereu dăunătoare, iar efectele ei negative sunt plătite de către cetățeni, nu de către politicianul care își promovează propriul interes.

UDMR ar trebui să își retragă proiectul de lege și să nu mai speculeze slăbiciunea PSD. Așa cum orice partid parlamentar este răspunzător pentru efectele propriilor politici în fața cetățenilor de orice etnie, și UDMR ar trebui să înțeleagă că are o responsabilitate majoră, care trece dincolo de granițele minorității maghiare“, a declarat Dacian Cioloș, presedinte fondator RO+.